Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Безсмертний: Бойовики і РФ пропонують в Конституції закріпити Крим за Україною

Представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявляє про певні маніпуляції, які опоненти проводять під час засідання підгрупи. Про це Безсмертний розповів "Українській правді" у середу після закінчення роботи підгруп і Тристоронньої контактної групи.

"Все, що відбулося впродовж дня в інформаційному полі – це складова інформаційної війни проти України як держави і суспільства, і це війна проти тих, хто веде переговори з українського боку", - сказав він.

"Документи щодо змін до Конституції, про які сьогодні говорив Борис Гризлов, ми побачили за 30 хвилин до завершення роботи. Хоча ця вакханалія відбувалась з 11 ранку", - розповів Безсмертний.

"Ці "документи" ми побачили у вигляді якихось листків без адреси і підпису. Головуючому від ОБСЄ ці документи були передані від 19.00. Тобто протягом дня відбувалася певна гра.  Я сьогодні про це сказав Гризлову: "Або вся ваша делегація кладе карти на стіл, або ми не будемо і не можемо брати участь в такому процесі", - зазначив він.

"Що стосується цього "документу", то він має відношення до процесу, як я до балету. Відповідь наша дуже проста – процедура щодо внесення змін до Конституції перебуває в розпорядженні суверенного українського народу і ним на те уповноваженого органу - ВР. І цей орган має приймати рішення, що і як робити. Тому записки без адреси і підпису треба гвинтом чіпляти, а не передавати українській делегації і тим більше представнику і головуючому від ОБСЄ", - заявив Безсмертний.

При цьому він наголосив, що в тих документах автономна республіка Крим належить Україні.

"Але що радує, що в цьому поданому документі республіка Крим і Севастополь визнані як територія України", - зазначив Безсмертний.

Він додав, що після того, як опоненти передали ці папери, засідання закрилося.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ