Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Безцінні українські реліквії – 10 років Архіву зарубіжної україніки
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Безцінні українські реліквії – 10 років Архіву зарубіжної україніки

12 травня о 10.00 у пріміщенні Укрінформу (Зала 1) відбудеться прес-конференція на тему: «З нагоди 10-ї річниці утворення Центрального державного електронного архіву України (ЦДЕА України) та Центрального державного архіву зарубіжної україніки (ЦДАЗУ)»

Коротко. Під час прес-конференції архіви презентуватимуть свої колекції та знайомитимуть із своєю діяльністю. Зокрема, у конференц-залі буде представлено стаціонарну виставку «МИТІ ІСТОРІЇ: фрагменти виставкової діяльності Центрального державного архіву зарубіжної україніки». На окремих стендах демонструватимуться маловідомі архівні документи та музейні предмети, що зберігаються у ЦДАЗУ: документи та особисті речі протодиякона Василя Потієнка – голови Всеукраїнської православної церковної ради, активного діяча УАПЦ в Україні та за кордоном, а також Павла Дорожинського – відомого українського громадсько-політичного діяча, члена багатьох українських еміграційних організацій, голови проводу ОУН (державників) та засновника видання «Українське Слово».

У рамках заходу планується урочисте підписання договору між ЦДЕА України та Громадською організацією «Вікімедіа Україна» й акта приймання-передавання на проведення експертизи цінності електронного інформаційного ресурсу «Український мовний розділ вільної енциклопедії «Вікіпедія».

Під час прес-конференції демонструватимуться онлайн виставка ЦДАЗУ «Безцінний спадок українців», а також відеопрезентації про діяльність ЦДЕА України та ЦДАЗУ.

Довідково. ЦДЕА України – єдиний в Україні державний архів, що забезпечує централізоване постійне зберігання електронних документів, електронних інформаційних ресурсів (веб-сайтів, баз даних) та інших документів в електронній формі, таких як листування електронною поштою, сторінок соціальних мереж, фото-, аудіо-, відеодокументів. Шляхетну місію збереження архівів світового українства покладено на ЦДАЗУ, який створено з метою повернути на Батьківщину історико-культурну спадщину розсіяних по світу українців, акумулювати у стінах архіву документи української еміграції різних хвиль і заповнити лакуни пам’яті наших співвітчизників.

Організатори: Центральний державний електронний архів України та Центральний державний архів зарубіжної україніки. 

Учасники: Тетяна Баранова – Голова Державної архівної служби України; Олександр Риженко – Голова Державного агентства з питань електронного урядування України; Наталія Колесніченко-Братунь – завідувач секретаріату Комітету ВР України з питань культури і духовності; Юрій Ковтанюк – директор ЦДЕА України; Ірина Мага – директор ЦДАЗУ.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ