Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бідний не може бути вільним, – Герман про рейтинг України від Freedom House

Відродження національної економіки є першим кроком до розширення свободи громадян в Україні.

Таку думку в коментарі ІМК висловила заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман.

Коментуючи виключення України з категорії "вільних країн" у рейтингу американської неурядової організації Freedom House, вона відзначила: "Я, звичайно, далека від того, щоб ідеалізувати ситуацію. Я знаю, як багато нам потрібно зробити для розширення свободи громадян та верховенства права".

За її словами, першим кроком на цьому шляху має бути відродження економіки. "Не може бідна, нещасна, безробітна людина бути вільною. І результати роботи попередньої влади призвели до значного економічного падіння в Україні та стали причиною того, що Україну понизили в рейтингу свобод такої авторитетної організації як Freedom House. Це основна причина. А основне завдання, яке стоїть сьогодні перед владою, – підняти рівень життя людей", - наголосила Г.Герман.

"Добробут, благополуччя, робота, гідні зарплати і пенсії – черговий крок до свободи людини. Нова українська влада, Президент на цьому сконцентровують найбільшу увагу, і президентські реформи є основним двигуном руху України до свободи", - зауважила заступник глави Адміністрації Президента.

Нагадаємо, Україну виключили з категорії "вільних країн" у рейтингу американської неурядової організації Freedom House. Згідно із щорічним рейтингом демократичних прав і громадянських свобод, Україну зараховано до категорії «частково вільних країн».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ