Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Білоруська опозиція ображена на українську владу: нам відмовили в політичному притулку

Після Революції Гідності четверо білоруських опозиціонерів, які брали участь в подіях на Майдані, попросили політичного притулку в Україні. Трьом з них відмовили, ще один довго чекає відповіді. Швидше за все, йому відмовлять також. Про це в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) під час розмови на тему «Річниця Майдану. Чому білоруських учасників Майдану вирішили віддати Лукашенкові?» заявив голова руху солідарності «Разом» і Білоруського центру в Україні В'ячеслав Сівчик.

«Це дуже відомі в Білорусії опозиціонери, вони зазнали там переслідувань. Це – Дмитро і Анжела Гуничі, Галина Сорочик та Олег Овчинніков. Галина працювала лікарем в Будинку профспілок у Києві під час Майдану», - каже В'ячеслав Сівчик.

Він додав, що одну з активісток, Галину Сорочик, навіть хотіли депортувати з України.

«Нинішнє керівництво України не хоче визнавати політичних репресій у Білорусі. Україна досі дивиться на Білорусь очима Лубянки і Кремля, віддавши все на відкуп Лукашенку. Обурені не тільки ми, а й наші українські побратими», - сказав він.

В'ячеслав Сівчик зауважив, що в жодній з країн Європи у білоруських опозиціонерів не виникає жодних проблем з тим, щоб отримати політичний притулок. Їх приймають у Польщі, Чехії, Естонії, Бельгії, будь-якій цивілізованій країні Європи: «Якби Україна була європейською країною, вона б не відмовляла нам».

На думку опозиціонера, в українській владі і зокрема в міграційній службі сильні російська агентура і вплив старої системи, тому вони і відмовляють білорусам в отриманніиполітичного притулку.

Також В'ячеслав Сівчик зауважив, що ніхто з нового українського керівництва не знайшов часу, щоби зустрітися з білоруськими опозиціонерами. Хоча, за його словами, таке ставлення української влади – не тільки до білорусів, але й до представників опозиції інших країн радянського простору, і російських також. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ