Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Білоруські опозиційні організації відзначатимуть День Героїв у Львові

В неділю, 27 листопада, білоруські опозиційні організації відзначатимуть у Львові День Героїв. Про це сьогодні, 25 листопада, під час прес-конференція на тему: «Хто із захисників білоруської державності і чому зустріне День Героїв, 27 листопада, за гратами? Програма відзначення Дня Героїв у Львові», повідомив голова Білоруського центру В’ячеслав Сівчик.

Як повідомив учасник прес-конференції, заступник голови партії «Білоруський народний фронт» Ігор Лялькоу, на сьогодні 14 опозиційних до режиму Лукашенка діячів зустрічатимуть День Героїв за гратами.

«8 вересня у Львові ми вже збирали прес-конференцію, участь в якій тоді взяли Юрась Карєтніков та Олександр Макаєв, яких одразу після повернення до Білорусі було затримано та кинуто за грати. На сьогодні за стінами білоруських тюрем перебуває 14 активних опозиціонерів до режиму Лукашенка», – повідомив заступник голови партії «Білоруського народного фронту» Ігар Лялькоу.

За словами голови Білоруського центру В’ячеслава Сівчика, незважаючи на заборони, частина білоруського суспільства 27 листопада все ж святкуватиме День Героїв. Відзначатимуть свято як в самій Білорусі так і за кордоном.

«27 листопада почалися бої між білоруськими озброєними формуваннями і радянськими військами. Слуцька бригада провела кілька успішних боїв проти Омської дивізії Червоної армії, яка вторгнулася на білоруську територію, та відвоювала кілька сіл. Розгортався активний антибільшовицький партизанський опір. До загонів повстанців приєднувалося все більше і більше людей. Заклику Слуцької ради переходити на її сторону послідувала частина солдатів Червоної Армії з числа селян, які не підтримували політику більшовиків. Більшовики були змушені кинути проти повстанців підрозділи, сформовані з латишів і китайців. Тому патріотична частина білоруського суспільства 27 листопада відзначає як День Героїв. Офіційна влада Білорусі ігнорує історичне значення антибільшовицького повстання, як і все, що пов’язане з Білоруською Народною Республікою», – повідомив В’ячеслав Сівчик .


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ