Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Білозір закликає розвивати туризм у Карпатському регіоні

“Ще будучи міністром культури і туризму, я вирішила започаткувати міжнародний музичний фестиваль на території Західної України, -- розповідає народний депутат України Оксана Білозір, -- адже у нас багато міжнародних фестивалів по всій Україні, лише на Заході їх фактично не було. Місце проведення фестивалю вибрано не випадково, адже саме поблизу Рахова за часів Австро-Угорської імперії, у 1887 році, встановлено знак, який визначає географічний центр Європи. Наш фестиваль “Європа-центр” мав показати, що українська культура, з одного боку, абсолютно самодостатня, є частиною загальноєвропейської культури”.

Нардеп Білозір зазначає: “Щоб привернути більшу увагу європейців до цієї події, ми запросили на свято онука Габсбурга ерцгерцога Йогана Габсбурга-Лотрінгена з дружиною”. Білозір повідомила, що династію австрійських правителів багато що пов’язує з тими місцями. Наприклад, імператриця Марія-Терезія у середині ХІХ століття видала указ про те, що Рахів мав стати гуцульським Парижем, провідним центральноєвропейським гірським курортом. Саме Габсбурги підняли і започаткували розвиток цього краю.
“У себе на батьківщині наші гості займаються туристичним бізнесом. Ми провезли їх по Івано-Франківській області, показали їм Долинський район, ті місця, де колись через всі Карпати ходив так званий карпатський трамвайчик, -- цитує слова Білозір прес-служба «Нашої України». -- Коли я була міністром культури, під час свого офіційного візиту до Австрії, мала зустріч з головою Торгово-економічної палати цієї країни та ініціювала створення спільно-європейського інвестиційного проекту з відновлення цього карпатського трамвайчика. Австрійська сторона схвально поставилась до цієї пропозиції. Це стало би великим стимулом для розвитку туризму у Карпатському регіоні. Але зараз, на жаль, цей проект досі залишається лише гарною ідеєю”.
 “Через цей фестиваль, через приїзд Габсбургів, ми хотіли привернути увагу до того, що треба розвивати туристичну галузь, заохочувати іноземних і вітчизняних інвесторів, підтримувати спільні європейські традиції,” – зазначила у підсумку Оксана Білозір.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ