Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Більше як сотня львів’ян уже скористалися послугою оплати комунальних платежів через термінали «EasyPay»

Цього тижня запрацювала у Львові функція оплати комунальних послуг через Інтернет. Крім того, з грудня минулого року львів’яни мають змогу оплачувати за комунальні послуги через термінали системи «EasyPay». На сьогодні у місті функціонує 267 таких термінали, де можна сплатити без комісії за воду, опалення та утримання будинків і прибудинкових територій. Послугою скористалися вже понад 100 мешканців міста. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначили в департаменті економічної політики ЛМР, за співпраці з компанією «SoftServe» із грудня минулого року з’явилася можливість здійснювати оплату комунальних послуг, окрім кас ЛКП, банківських установ, відділень «Укрпошти» в системі терміналів «EasyPay». У місті сьогодні налічується 267 таких терміналів.

Як повідомив під час брифінгу директор дочірньої компанії «Софтсерв Бізнес-Системи» ТОВ «Софтсерв» Петро Ванько, послугою оплати комунальних платежів через термінали «EasyPay» скористалося уже понад 100 мешканців міста.

Відтак, у Львові створюють умови, щоб кожен мешканець міг обрати для себе зручний варіант оплати комунальних послуг.

"Мешканець повинен вибрати для себе вигідний варіант оплати. Якщо молода сім’я цілий день працює і вона користується всіма новітніми технологіями, їм зручніше буде здійснити оплату через термінал чи через Інтернет, тому що магазини працюють зазвичай до 22.00 год вечора, а банківські установи закінчують роботу швидше. І, щоб не стояти в черзі, можна підійти до терміналу і здійснити оплату.

Звичайно, сам мешканець вирішить, де йому простіше і краще, а ми повинні створити такі умови, щоб мешканець міг обрати для себе певний варіант.

Крім того, у терміналах мережі «EasyPay» мешканець Львова може сплатити за комунальні послуги, до прикладу, в Стрию чи Трускавці – де є такі термінали по Львівській області", - зазначила директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.

Також за словами Ірини Кулинич, здійснення платежів через термінали чи Інтернет забезпечує відсутність контакту з готівкою працівників кас та прозорість процесу оплати: " Ми намагаємося, щоб абсолютно був відсутній контакт під час отримання готівки якимсь працівником ЛКП. Все проходить прозоро, автоматично  і кошти проходять без будь-яких відсотків, через те, що вони рухаються по банківських рахунках.

Є така категорія мешканців-споживачів, які звикли до кас ЛКП. І де є видатки на заробітну плату касирів обґрунтовані та економічні вигідні, то, звичайно, поки в тих ЛКП каси будуть працювати.

Хочу також сказати, що в багатьох ЛКП є каси самих банків. Коли надходять туди гроші, вони також автоматично розщеплюються по рахунках. Тобто ця система дуже відлагоджена. На другий день після здійснення платежу ми бачимо в управлінні економіки на екранах весь рух коштів".

Крім того, мешканці Львова, перебуваючи за містом, також мають змогу оплатити за комунальні послуги у мережі терміналів «EasyPay», що розташовані в інших населених пунктах Львівської області (станом на сьогодні це близько 90 терміналів).

Нагадаємо, у мережі терміналів «EasyPay» можна сплатити за послуги, які надають комунальні підприємства: квартирна плата, гаряче і холодне водопостачання, опалення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ