Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Більше за все мені хочеться послати все це на..., – Луценко розслабився

Юрій Луценко має намір залишатися в активній політиці у випадку "поразки демократичних сил" у другому турі виборів президента. Про це він заявив в інтерв'ю кореспонденту газети "Комерсант-Україна" після того, як Верховна Рада у четвер відправила його у відставку з посади міністра внутрішніх справ, а Кабмін призначив виконувачем обов'язків голови МВС.

На прохання спрогнозувати своє майбутнє у випадку перемоги Юлії Тимошенко й у випадку перемоги Віктора Януковича, Луценко сказав: "Клянуся вам, що я ніколи не планував собі запасних аеродромів - у цьому моя слабкість, але загалом і сила".

"Юлія Володимирівна сьогодні вже озвучила, що бачить мене в майбутньому міністром внутрішніх справ. Хоча, щиро кажучи, напевно, це не найкраща новина для моєї сім'ї", - заявив він.

"У випадку поразки демократичних сил я буду в політиці. Згідно з серйозними соцдослідженнями грудня 2009 року, мою діяльність підтримує 20% українців. Тому буду дієвим політиком, причому активно дієвим", - запевнив Луценко.

Поки ж він залишається виконувати обов'язки міністра внутрішніх справ, щоб "не допустити фальсифікацій" на виборах.

"Питання в тому, яким буде другий тур виборів. Якщо він пройде так само спокійно і прозоро, як перший, то навіть невеликий розрив, у 3,4%-3,5%, буде прийнятий суспільством, а значить - його рано чи пізно визнає і той, хто програє", - сказав Луценко.

"Якщо ж ми будемо мати справу з повторенням 2004 року, коли Янукович спочатку показав реальну явку - 75%, а потім із дільниць почали приходити дані про захмарні 98-99% виборців, то, звісно, такі дії призведуть до великих суспільних сумнівів, відповідно - протестів і, природно, невизнання (результату виборів)", - вважає Луценко.

"І саме тому я залишаюся на своїй посаді - не допустити фальсифікацій, а не тому що мені так хочеться. Чесно кажучи, більше за все мені хочеться послати все це на... Скажімо так, за відомою адресою", - заявив керівник МВС.

"Якщо не буде каруселей, підвезення виборців, укидань, завищених показників голосування вдома - значить я виконав своє завдання, незалежно від того, хто стане президентом", - додав він.

За словами Луценка, рішення парламенту про його відставку з посади голови МВС не було для нього несподіваним.

"Я все ж таки міністр внутрішніх справ, тому про підготовку відставки, про те, що є необхідна для цього кількість голосів, я знав за день до голосування - не тому що мене це цікавило, а тому що маю багато знайомих у трьох фракціях, які сьогодні (у четвер) голосували проти мене", - заявив він.

"Для мене найбільшим розчаруванням дня стала не відставка, а позиція з цього питання блоку Литвина і КПУ, які вчинили неетично", - сказав Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ