Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Більшість батьків замість фізкультури віддають дітей на спів або малювання, – з семінару у Львові

Значна частина батьків не приділяють належної уваги фізичному вихованню своїх дітей, вони вважають, що це даремно витрачений час. Батькам більше подобається, коли дитина малює чи співає, - про це сьогодні, 25 березня, під час семінару «Активне життя дітей та молоді починаємо зі школи» у Львові заявила вчитель фізкультури СШ № 81 Євгенія Борик.

На думку вчителів фізкультури, саме через малу рухову активність дітей в них вже в юному віці виявляють «букети» захворювань – погана постава, порушений зір і багато іншого. „Сьогоднішнє покоління це „комп’ютерні” діти. В школі вони сидять, вдома – клавіатура, пульт. Недільний розклад школяра – холодильник, диван, телевізор”, - розповів вчитель фізкультури СШ № 5 Михайло Ковалик.

За словами вчителів фізичного виховання, таку ситуація часто провокують батьки, коли забороняють дітям займатися фізкультурою. „Приходить до мене мама і каже, що її дитина має погану координацію, боїться м’яча, значить їй краще не займатися разом з усіма. Але ж та дитина , колись піде здавати на права, стане водієм, а по дорозі бабусі ходять, діти, координація знадобиться”, - додав Ковалик.

Своєю чергою Євгенія Борик зауважила, що є й інша погана тенденція, коли лікарі звільняють від занять на кілька тижнів дітей, які не хворіли на серйозні недуги. За словами викладача, цього робити не можна, діти мають займатися для власного ж здоров’я.

Зі свого боку вчителі зобов’язуються стежити за самопочуттям дітей під час заняття.

„Спочатку потрібно детально ознайомитися з фізичним станом дітей, якщо це зробити як слід, то в спеціальній групі дітей поменшає вдвічі. Реально лише двом-трьом школярам з класу потрібно давати менші навантаження. Крім того, перед початком занять дітям вимірюють пульс, в деяких школах за їхнім станом стежить медсестра”, - запевнив вчитель фізкультури СШ № 65 Ярослав Дикий. „На першій сторінці журналу є паспорт здоров’я, в якому вказано стан здоров’я кожної дитини”, - додав Євгенія Борик. А на завершення своєї доповіді процитував народну приказку: „Як дитина бігає і грається, так її здоров’я усміхається”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ