Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Більшість опитаних українців проти того, щоб Президент обирався Верховною Радою, – Юрій Ключковський

«Думаю, результати опитування Центру Разумкова, які показали, що майже 88 відсотків опитуваних не підтримують ідеї обрання Президента України у Верховній Раді, засвідчили – люди абсолютно адекватно оцінюють роль глави держави”, - про це сказав народний депутат, представник Президента в парламенті Юрій Ключковський, повідомила “Гал-info” прес-служба «Нашої України».

 “Люди сприймають ті конституційні повноваження, які покладені на Президента як гаранта Конституції, прав і свобод громадян, гаранта територіальної цілісності і суверенітету держави, - зазначив Ключковський. - Люди прекрасно розуміють, що демократичні засади поділу влади не допускають концентрації влади в одних руках - чи то парламенту, чи то уряду, який в такому випадку буде контролювати і парламент, і Президента”.
 “Думаю, якщо ініціатори виборів Президента у парламенті вирішать ігнорувати думку народу, все ж вони не зможуть реалізувати свої ідеї, тому що такі зміни до Конституції ніколи не пройдуть”, - підкреслив депутат.
 Як ми вже писали раніше, більшість опитаних українців проти того, щоб Президент обирався Верховною Радою. Так вважає 87,3% опитаних Центром імені Разумкова. З ініціативою обирати Президента в парламенті виступають Петро Симоненко та Євген Кушнарьов.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ