Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Більшість політичних сил, що представлені у Львівській обласній раді, заявляють про свою готовність до об'єднання

Більшість політичних сил, що представлені у Львівській обласній раді, заявляють про свою готовність до об'єднання. Про це повідомляє прес-служба Львівської  обласної  ради.

„Львівська обласна рада в черговий раз звертається до Президента України та всіх політичних державницьких сил з вимогою усвідомлення, що від їхнього рішення сьогодні залежить доля України та її майбутнє”, - йдеться у заяві.
„Жодні спроби Президента - багаточисельні перемовини з учасниками коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді, проекти з укладання ними Універсалу національної єдності не дали і не можуть дати позитивного результату. Усілякі намагання домовитись з антиукраїнськими силами є недопустимим.
Парламентська криза в державі може перерости у політичну, а відтак і в загальносуспільну. Запобігти такому небажаному розвитку подій можна тільки в один демократичний спосіб - розпустити нинішній склад Верховної Ради і оголосити нові вибори до неї. Це повинен за законом зробити Президент України Віктор Ющенко. Це його президентський обов'язок - вчинити згідно зі своїми повноваженнями і Конституцією України.
Незважаючи на те, що Україна ще не мала досвіду перевиборів парламенту, ми не сумніваємося, що і цей етап свого цивілізаційного розвитку наша країна пройде успішно.
Ми впевнені, що українці ще раз підтвердять свій державницький вибір, свою вірність ідеалам демократії і свободи.
Для здобуття переконливої політичної перемоги на парламентських виборах національно-демократичним силам необхідно об'єднатися в єдиний виборчий блок, витворити єдине потужне політичне об'єднання для захисту основних засад української державності, незалежності, територіальної та духовної єдності, української мови, європейського напряму розвитку.”
„Ми - політичні сили представлені у Львівській обласній раді - заявляємо про свою готовність до об'єднання в єдину національну патріотичну силу. Ми нагадуємо нашим партійним лідерам і про їх відповідальність за нинішню ситуацію в державі: даємо їм ще один шанс спільними зусиллями вивести Україну з політичної кризи. Підкреслюємо - спільними зусиллями, бо до цього зобов'язує нас головний, об'єднавчий аргумент - Україна, її Майбутнє, її Доля” – йдеться у заяві.
„Перед нами чергове випробування, пройшовши через яке громадяни України мають реальний шанс утвердити законодавчу владу принципово нового типу - державницьку, патріотичну, моральну. Символічно також і те, що цей вибір нам доведеться зробити, складаючи громадянський іспит на 15-ті роковини Української незалежності.”
Заяву підписали: Олег Мандюк, уповноважений представник фракції політичної партії "Народний союз "Наша Україна"; Ярослав Пітко, уповноважений представник фракції Народного Руху України; Тарас Федак, уповноважений представник фракції партії Християнсько-Демократичний Союз; Олександр Гудима, уповноважений представник фракції Української Народної партії; Віктор  Доскіч, уповноважений представник фракції Громадянської партії "Пора"; Михайло  Вовк, уповноважений представник фракції "Національний вибір"; Олег Панькевич, уповноважений представник фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода", Ігор Держко, уповноважений представник фракції Блоку Юлії Тимошенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ