Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля чудотворної ікони розп’яття Ісуса Христа у Глинянах Золочівського району у 30-х роках зафіксовано близько трьох тисяч чудесних оздоровлень людей

Протягом 1936-1939 років біля чудотворної ікони розп’яття Ісуса Христа у м. Глиняни Золочівського району було зафіксовано близько трьох тисяч чудесних оздоровлень людей, — про це сьогодні, 5 липня 2006 року, під час прес-конференції повідомив адміністратор церкви Святого Миколая у Глинянах о. Дмитро Майкут. За його словами, Святіший Отець Пій XI коронував ікону розп’яття Ісуса Христа і надав відпусти у цьому святому місці п’ять разів, а Митрополит Андрей Шептицький 12 відпустів. Ця ікона перебувала у старому дерев’яному храмі XV століття Успіння Пресвятої Богородиці, що є найдревнішою пам’яткою Галичини та Європи.
Як зазначив о. Дмитро Майкут, храм Успіння Пресвятої Богородиці у Глинянах є унікальний тим, що він побудований у Східному Візантійському стилі і у Європі таких є тільки п’ять: два — у Польщі, один — в Чехії, один — в Румунії та один в Глинянах.
о. Дмитро Майкут також розповів про чудесні явища, які відбувалися у Глинянах через ікону розп’яття Ісуса Христа. Так, 6 січня 1936 року ця ікона, що з часом потемніла — із зовсім темної за три тижні світіння самореставрувалася, самоозолотилася і стала ніби щойно написана. Окрім того, у новому храмі Святого Миколая темперне малярство у 1962 році із закриттям храму зблідло, а у середині 90-х років з моментом відкриття — почало
самовідновлюватися. З 1999 року на стінах храму почали з’являтися лаврові вінки у середині яких були хрести.
 За словами адміністратора церкви Святого Миколая, Господь продовжує обдаровувати людей та зцілювати недужих, які моляться до чудотворної ікони та вірять у чудеса, а сама церква, науковці та фахівці досліджують та вивчають те, що відбувається у Глинянах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ