Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля Львова невідомі знищили насадження голубих ялинок навколо пам’ятника визволителям

Напередодні Різдвяних свят у м. Винники, що біля Львова, був спаплюжений пам’ятник воїнам, які загинули в 1944 році під час звільнення Львівщини від німецько-фашистських загарбників. Невідомі знищили насадження голубих ялинок, які архітектурно обрамляли алею, що веде до братської могили. Такого змісту повідомлення надійшло на скриньку Гал-інфо від Організації ветеранів ВВВ і праці України м. Винники.

У повідомленні зазначено, що пам’ятник в 2005-2006 роках капітально відремонтували, навколо нього створили зелену зону, посадили ялинки. «Відновлення пам’ятника, оформлення прилеглої території було зроблено силами членів організації ветеранів України, силами асоціації інвалідів міста Винники. Ремонт оплатили спонсори, а також син одного з похованих. Не один рік формувалась алея з ялинок, поскільки приживлення цього виду дерева відбувається важко, дві третини саджанців не приживляються», – сказано в повідомленні.

За даними Організації ветеранів, напередодні Різдва Христового в 2011 році всі саджанці були зрубані, вік дерев близько 5-6 років.

Ветерани нагадали, що згідно з Женевським договором від 1949 року щодо жертв війни і насилля, людина, що загинула на війні, незалежно від національності має право на пристойний догляд і утримання його могили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ