Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля Музею Івана Франка висадили такі ж кущі та дерева, які росли у саду родини письменника

На території Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка працівники музею та нащадки Івана Франка висадили плодові кущі та дерева, які колись росли у його родинному саду. Про це повідомили 13 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Акція відбулася в рамках проєкту «Сад Франка: екологія + культура» за підтримки Австрійського бюро кооперації та Міністерства закордонних справ Австрії.

Метою проєкту є відновлення саду довкола меморіальної садиби Івана Франка та запровадження у цьому культурному екопросторі нову тематичну екскурсію просто неба. Проєкт передбачає відновлення саду на основі архівних матеріалів, за спогадами дітей письменника та його сучасників.

Відтак, спільно з працівниками музею дерева та квіти на території родинної садиби поета висаджували і нащадки Івана Франка - правнуки Адріана та Петро Галущаки.

Сад облаштували висадивши кущі порічки, ліщини, яблуні та інші фруктові дерева. А також мальви — улюблені квіти Івана Франка. Саме такі рослини, за спогадами дітей поета, росли на подвір'ї.

"Ми вирішили відтворити екопростір біля дому Франка, його садочок-райочок, який він сам насадив зі своєю родиною. Франко не тільки збудував дім, але й дуже хотів, щоб біля цього дому було б не менш добре, ніж у ньому, і затишно. Тому посадив разом із своїми синами і донечкою, і дружиною плодові дерева: яблуні, вишні, різні кущі. Аґрус, порічки, малину, а також багато різноманітних квітів", — розповів директор музею  Богдан Тихолоз.

На створення саду витратили близько 50 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ