Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля недореставрованого Домініканського собору мер Львова повідомив, що міністр Кубійда став забудькуватим

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що Міністерство регіонального будівництва неохоче дає кошти на реставрацію львівських храмів. Мовляв, у міністерстві, вважають, що парафіяни самі повинні фінансувати виконання реставраційно-ремонтних робіт. Таку заяву міський голова зробив учора, 13 березня, під час відвідин Домініканського собору. Про це Гал-інфо повідомила прес-служба Львівської міськ ради.
«Хоча у цьому міністерстві є дуже багато львів’ян, віруючих львів’ян. Але коли мова йде про Львів, то забувають, говорять, що це не так важливо. Але, на мою думку, це важливо. Бо сьогодні економічна криза є наслідком великої кризи духовної, яка є у нашому суспільстві. Тому коли будемо людьми послідовними, будемо дотримуватися канонів здорового глузду, то буде більше добра і більше фінансів. У тому я переконаний», - наголосив Андрій Садовий.
За словами начальника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілії Онищенко, цього року, окрім того, що відреставрують сходи Домініканського собору, продовжать відновні роботи у Вірменській церкві та у церкві Святої Параскеви. Проведуть археологічні та проектні роботи для реставрації церкви Святого Іллі.
Для проведення реставраційно-відновлювальних робіт в інших храмах Львова потрібніі кошти Держбюджету.
Додамо, що Міністерство регіонального розвитку та будівництва очолює колишній конкурент Андрія Садового у боротьбі за мерське крісло у Львові Василь Куйбіда.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ