Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бійці "Беркуту" бояться за своїх рідних, - Ірина Луценко

«Юрій та я прибули на проспект Перемоги для того, аби запобігти можливим сутичкам між мітингувальниками та правоохоронцями», - повідомила на брифінгу народний депутат Ірина Луценко, повідомила в ГІ «Третя республіка».

За її словами, після 22 години вони побачили у випусках новин та у соцмережах інформацію про наростання напруги біля приміщення Святошинського райвідділу міліції міста Києва, яка сталася після побиття активістів та народних депутатів.

«Для того, аби запобігти можливим провокаціям та побиттю людей, Юрій вирішив виїхати на проспект Перемоги», - зазначила Ірина Луценко.

Вона повідомила, що після приїзду вони спочатку з’ясували вимоги активістів, а потім, з дозволу правоохоронців, зайшли до одного з автобусів.

«Луценко як колишній міністр МВС просив правоохоронців не застосовувати до людей силу та не виконувати злочинних наказів. Зокрема, наполягав на тому, що бити людей по голові категорично заборонено всіма відомчими інструкціями та наказами. Я, як народний депутат, просила, аби працівники «Беркуту» представилися та показали свої службові посвідчення. Командир підрозділу визнав мою вимогу законною, проте не віддав наказу підлеглим її виконати. У цих розмовах ми провели в автобусі майже годину», - зазначила політик.

«Ледве ми вийшли з автобуса й відійшли від нього на три кроки, як відчинилися двері і бійці застосували сльозогінний газ. Мого чоловіка вісім-десять разів ударили кийком по голові. Він втратив свідомість, впав на асфальт. Тільки після цього бійка припинилася», - розповіла дружина екс-міністра внутрішніх справ.

Ірина Луценко окремо відзначила, що бійці «Беркута» перебувають у пригніченому психологічному стані. За її словами, під час розмови в автобусі вони заявляли, що «шляху назад у них вже немає і після того, як вони знімуть шоломи і пред’являть посвідчення, активісти завдадуть шкоди їхнім рідним».

Окремо Ірина передала прохання свого чоловіка «не мститися рядовим бійцям «Беркута»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ