Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біженці та голод: страшні факти про екологічне майбутнє України обговорили в Києві

​11 жовтня Україна долучилась до міжнародної екологічної акції 24 Hours of Reality: Countdown to the Future, яка цього року проводилась у 85 країнах.

В Україні проект реалізується з ініціативи та за підтримки Костянтина Ялового, ініціатора розробки «Екостратегії Києва» та голови постійної комісії Київради з питань екологічної політики.

Більшу частину презентації зайняла доповідь про наслідки людської діяльності в Україні. Повені в Карпатах, пожежі на сході України, смог в Києві, посухи на Півдні -  це все тривожні сигнали зміни клімату в нашій країні. 

Вже зовсім скоро через підвищення температури повітря та посухи територія України може перетворитись не на «середземноморський курорт», а на звичайнісіньку пустелю. Крім того, внаслідок глобального потепління до нас може переїхати 15 мільйонів кліматичних біженців. Можливий дефіцит їжі, житла та питної води.

«Другий рік поспіль Україна має честь взяти участь у цій міжнародній екологічній акції. Впевнений, що досвід світових фахівців допоможе нашій країні розв'язати екологічні проблеми,» - зазначив Костянтин Яловий.

Нагадаємо, що акція 24 Hours of Reality започаткована Елом Гором - екс віце-президентом США, нагородженим Нобелівською премією миру, автором книги про проблеми кліматичних змін «Незручна правда». В один день в десятках країн проходять конференції, де експерти команди Гора знайомлять людей з цифрами та фактами про зміни клімату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ