Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Благодійні концерти під патронатом Глави УГКЦ пройдуть у п’яти містах України

Концерт академічної музики «З вірою і любов’ю» відбудеться 3 травня у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С.Крушельницької. Захід пройде під патронатом Глави УГКЦ, – повідомила Гал-інфо прес-служба Львівської міської ради. Також такі концерти пройдуть в Івано-Франківську, Тернополі, Києві та Одесі.
У концерті візьмуть участь видатні діячі української культури: зірка світової оперної сцени Вікторія Лук’янець (Віденська опера), брати Петро та Павло Приймаки (Національна опера України), Наталія Дацько (Львівська опера), Галина Дацько (Львівський будинок органної та камерної музики), Івано-франківський академічний камерний оркестр "Harmonia Nobile", піаніст і композитор Олександр Козаченко, скрипаль-віртуоз, лауреат міжнародних конкурсів Назар Пилатюк, поети Василь Голобородько та Іван Малкович. Вступне слово промовить Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар.

«Цей проект є благодійним, усі виконавці виступлять або безкоштовно, або за символічні кошти. Виручені кошти підуть на завершення будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Станом на сьогодні будівництво на завершальній стадії, однак потребує ще чимало коштів», - розповів о.Ігор Яців. Патріарший храм планують освятити восени 2010 року

1 травня концерт відбудеться у Івано-Франківському академічному музично-драматичному театрі, 2 травня - у Тернопільському палаці культури, 5 травня - у Національній опері України в Києві, 7 травня - в Одеському національному академічному театрі опери та балету. У цих закладах культури п’яти міст Блаженніший Любомир вручить три ексклюзивні грамоти: золоту, срібну і бронзову - тим жертводавцям, які найбільше долучаться до проекту.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ