Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Благодійний фонд „Серця українського дому” за підтримки БФ „Відродження” започатковують проект щодо аналізу передвиборних обіцянок в галузі медицини

Передвиборні обіцянки політичних партій Львівщини та кандидатів на посаду міського голови Львова у галузі охорони здоров’я ретельно аналізуватимуть. Такий проект за підтримки благодійного фонду „Відродження” започатковує Благодійний фонд „Серця українського дому”. Сьогодні майже 95% громадян України не задоволені якістю медичного обслуговування, тож чимало партій у своїх програмах акцентуватиме на проблемах охорони здоров’я. Проте, за словами голови ГО лікарів та президента Благодійного фонду „Серця Українського дому” Наталії Готь, чимало з програм матимуть багато „ліричних виступів”: „Зробити, поліпшити, реалізувати... – у програмах є багато прекрасних пунктів, але вони ні про що.”
Ініціатори проекту планують зібрати та проаналізувати всі офіційні програми політичних партій на регіональному рівні та кандидатів на посаду міського голови, причому проситимуть саме офіційні тексти програм з ТВК, оскільки, на думку Наталії Готь, у програмах можуть бути зовсім інші обіцянки, ніж ті, що звучатимуть на зустрічах з виборцями: „Соціалка, зокрема і медицина, завжди була маніпуляторною темою перед виборами, тому наш проект сприятиме просвіті виборців та відповідальності партії та кандидатів на посаду міських голів за свої слова.”
Проект передбачає не лише аналіз передвиборних програм, а й тих кроків, які робитимуть партії для реалізації цих програм після виборів. „Ми аналізуватимемо програми на сирість, конкретику і можливість виконання, також акцентуватимемо увагу на їх фінансовому підґрунті”, — зазначив завідувач сектору управління охорони здооров’я кафедри державного управління та місцевого самоврядування Львівського регіонального інституту державного управління Андрій Базилевич. Першими кроками до створення своєї веб-сторінки serca03.com.ua, вивішення програм обласних осередків партій для обговорення на лікарському порталі likar.info, а також залучення недержавних громадських організацій та компетентних людей у сфері охорони здоров’я.
„Ми аналізуватимемо саме розділи, пов’язані з охороною здоров’я, оскільки невдовзі це питання стане питанням національної безпеки, якщо сьогоднішня демографічна ситуація залишиться незмінною, до 2030 року українців стане вдвічі менше. Вже сьогодні тривалість життя в Україні менша, ніж в Африці”, — поділилась песімистичними прогнозами Наталя Готь.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ