Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Блаттер: З 2012 року в FIFA розпочнеться ера Платіні

Президент FIFA Йозеф Блаттер впевнений, що в 2015 році Мішель Платіні, який очолює UEFA, спробує прийти йому на зміну на найвищій посаді у Міжнародній федерації футболу.

"Він абсолютно точно цього хоче, і у нього є все необхідне, щоб зробити крок нагору", - сказав Блаттер в інтерв'ю французькій телекомпанії TF1.

Сам 75-річний президент FIFA, який обіймає цю посаду з 1998 року, вже оголосив, що 1 червня цього року буде балотуватися на останній чотирирічний термін. Якщо він візьме гору над президентом Азіатської конфедерації футболу Мохаммедом бін Хаммамом, "ера Блаттера завершиться чемпіонатом світу 2014 року в Бразилії, а наступна світова першість, яку прийме Росія, відкриє "еру Платіні".

Сам француз на питання про те, чи дійсно він має намір змінити швейцарця, відповів: "Давайте зустрінемося через три роки - тоді я вам і скажу".

Цікаво, що в разі приходу Платіні до керівництва FIFA міжнародна федерація цілком може повернутися до питання про перенесення термінів наступного за російським ЧС-2022: днями президент UEFA підтвердив, що оптимальним періодом проведення турніру в Катарі вважає 20 листопада - 20 грудня, повідомляє Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ