Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Блаженніший Любомир візьме участь у Папській консисторії

24 березня Вселенський Архієрей Венедикт XVI вручить пурпурові кардинальські шапочки п’ятнадцятьом новим кардиналам. «Папа призначає нових членів Колегії кардиналів відповідно до точно приписаного порядку: спочатку відбувається т.зв. таємна консисторія, на якій Святіший Отець офіційно повідомляє імена нових кардиналів, і відтак передає кардинальські капелюхи (тепер шапочки) і персні», - пояснив Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький перед відльотом до Риму для участі у Папській консисторії.
Про скликання першої консисторії свого понтифікату Папа Венедикт XVI особисто оголосив в середу 22 лютого після закінчення традиційної загальної аудієнції у Ватикані. Про це повідомив о. Ігор Яців, прес-секретар Глави УГКЦ.
Папська консисторія триватиме три дні: від 23 до 25 березня. Стосовно одного додаткового дня, то Блаженніший Любомир висловив припущення, що напевно будуть якісь нові повідомлення, наради та запити. «Кардинальська колегія є найбільш знаною з того, що члени тої колегії вибирають нового Папу. А крім того, вони є дорадниками Папи: так було історично і Папа для цього нас скликає. Я брав участь в одній консисторії за часів Івана Павла ІІ, а тепер – у першій консисторії Папи Венедикта XVI, на якій він представлятиме певні справи для розгляду, для ознайомлення і, можливо, для поради», - розповів Глава УГКЦ.
Серед нових кардиналів дванадцятеро не досягли 80 років: вони мають право брати участь у Конклаві. Ще троє кардиналів, які отримають кардинальські шапки, вже досягти цього віку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ