Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Блінкен не очікує "прориву" на переговорах з РФ щодо гарантій безпеки

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що не очікує проривів на переговорах щодо "гарантій безпеки" для РФ, що розпочнуться ввечері 9 грудня у Женеві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ABC News.

"Я не думаю, що наступного тижня ми побачимо будь-які прориви", - сказав Блінкен.

За його словами, було б дуже важко досягти реального прогресу, доки "триває ескалація, коли Росія тримає пістолет біля скроні України". Йдеться про понад 100 000 російських військовослужбовців біля кордону двох держав.

Втім, за словами Блінкена, під час зустрічі може бути досягнутий прогрес у розв'язанні питань, "що викликають стурбованість в обох сторін".

Як відомо, представники США планують 10 січня розпочати переговори з РФ щодо обмеження на розміщення ракет та військових навчань в Європі. У Женеві американські посадовці стежитимуть, чи наполягатимуть росіяни на невиконуваних вимогах Кремля – таких як надання гарантій нерозширення НАТО на схід, чи зосередяться на сферах, де можливі переговори.

Минулого місяця Міністерство закордонних справ РФ опублікувало проєкти угод з США та НАТО. Серед іншого, Москва зажадала, аби Сполучені Штати та їхні західноєвропейські союзники погодилися не розміщувати війська та озброєння у країнах колишнього Варшавського договору, які зараз є членами НАТО. У проєктах також пропонується обмежити розміщення ракет середньої та малої дальності, що, за словами високопосадовця Білого дому, може бути предметом обговорення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ