Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Блок «Львів’яни За» розраховує на 10-12% депутатських мандатів до міськради

10-12% голосів виборців розраховує набрати на виборах до Львівської міської ради блок безпартійних «Львів’яни За», — повідомив 1 березня під час прес-конференції, відповідаючи на запитання «Гал-info», директор Інституту «Економіка та політика» Руслан Секела. За його словами, це найменше, на що розраховує блок і, якщо під час виборчої кампанії вдасться спрацювати грамотно, то результати можуть бути значно вищими.
Як переконують члени блоку «Львів’яни За», вони йдуть до влади, щоб «зробити владу для народу, а не народ для влади», саме через це виборці голосуватимуть за блок.
«Зміна системи виборів і те, що тепер депутати обираються тільки за списками політичних партій, — це три кроки назад у розвитку громадянського суспільства. Політики балотуються в депутати, щоб потім лобіювати свої інтереси, натомість про виборців та їх проблеми після виборів на наступні чотири роки всі забудуть, адже депутати відтепер не нестимуть відповідальності перед людьми, — зазначив Руслан Секела. — В нашому ж блоці всі безпартійні. Ми пішли на створення блоку лише через те, що відповідно до нового законодавства, по-іншому йти на вибори неможливо».
За словами Руслана Секели, якщо блок «Львів’яни За» пройде до міської ради, то обов’язково створить громадську приймальню і, по можливості, навіть закріпить своїх депутатів за кожним окремим округом, щоб народні обранці, як і за мажоритарної системи виборів, несли персональну відповідальність перед тими людьми, які їх обрали.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ