Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Близько 3000 книжок зібрали львів’яни для українських дітей за кордоном

Львівська обласна рада підбила підсумки акції „Подаруй книгу дитині за кордоном”, яка стартувала під час книжкового форуму у Львові, - повідомив сьогодні, 9 жовтня, під час прес-конференції один з ініціаторів цієї акції, директор комп’ютерної академії „ШАГ” Михайло Брегін.

Книжки, зібрані під час акції, за його словами, будуть передані українській гімназії імені Маркіяна Шашкевича у Перемишлі (РП), яка цьогоріч святкуватиме своє 15-річчя, та єдиному в Румунії українському ліцею імені Тараса Шевченка в місті Сігет.
Як розповів Михайло Брегін, львів’яни дуже активно долучилися до цієї акції і книжки жертвували як пересічні мешканці нашого міста, так і депутати облради, члени апарату ЛОР та львівські видавництва. Зокрема, голова ЛОР Мирослав Сеник подарував новий випуск атласів України, який спеціально придбав на Форумі видавців, голова фракції БЮТ Ігор Держко зібрав всі твори Франка та Лесі Українки, які мав у домашній бібліотеці, а партія УНП пожертвувала близько 1000 різноманітних книг.
Серед книжок, які підуть українським дітям за кордоном, в основному художня література та казки. За активну участь в акції Львівська обласна рада нагородила почесною грамотою директора видавництва „Літопис” Михайла Комарницького, директора Львівської філії видавництва „Знання” Миколу Іваника та 80-річну львів’янку Марію Бачинську.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ