Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Близько 500 вчорашніх новобранців на Львівщини вчаться водити бронетехніку

З водіями автомобільної та броньованої техніки, котрі призивались до лав Українського війська восени минулого року, проводяться збори. У військових частинах, що дислокуються на теренах Західної України під керівництвом досвідчених інструкторів стажування проходять близько 500 вчорашніх новобранців. Про це повідомив представник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Михайло Гриневич.

Найбільша кількість водіїв військової техніки – майже 150 чоловік – залучено до зборів у 80-му окремому аеромобільному полку, що у Львові. Подібні збори проходять також у Дрогобичі, Яворові, а також у Закарпатті, на Буковині, Волині, Рівненщині та Тернопільщині, де дислокуються військові частини 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.

Теоретичне та практичне навчання водіїв автомобільної техніки завершаться до 15 лютого, а заняття із водіями бронетранспортерів та бойових розвідувально-десантних машин триватимуть до першого березня. По завершенні зборів військові водії, переважна більшість котрих має за плечима трьохмісячні курси при Товаристві сприяння обороні України (ТСОУ), складатимуть іспити з технічної підготовки, будови і технічного обслуговування машин, правил дорожнього руху, а також практичного водіння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ