Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Близько 50% депутатів Російської Держдуми мають українське коріння

До 50% депутатів Держдуми Російської Федерації мають українське походження. Про це учора, 27 липня, у Львові повідомив депутат Держдуми Сергій Сметанюк.

Зокрема, С. Сметанюк розповів, що у Тюменській області, де йому доводилося працювати, велика українська діаспора. Є українські школи, у вишах є українські факультети. Тут прекрасний вибір української літератури. Права українців, за словами депутата, у Росії не утискають.

Своєю улюбленою українською стравою Сметанюк назвав борщ з пампушками.

Щодо спільного радянського минулого Сметанюк каже: «Ми надаємо своїм дітям об’єктивну інформацію про історію наших родин. Вони нехай розбираються».

Нагадаємо, учора, 27 липня, депутат Держдуми С. Сметанюк вперше з офіційним візитом прибув до Львова. Згідно із програмою візиту, він поклав квіти до Вічного вогню на Пагорбі Слави з нагоди 65-річчя звільнення Львова від фашистів. Захід відбувся без пригод – за великої кількості журналістів і двох правоохоронців. Потім на прохання російської сторони відбулась зустріч із керівництвом Львівської області. Про формат зустрічі, а саме про те, що це буде круглий стіл за участі представників партій націоналістичного спрямування, російському депутату не було відомо до останнього моменту. Під час круглого столу представники Української партії облили російського депутат томатним соком.

Довідка.

Сергій Сметанюк народився 8 червня 1962 року в Україні.

З відзнакою закінчив Немирівський будівельний технікум.

Працював майстром будівельної ділянки. У 1981 році був покликаний в Радянську Армію.

Службу проходив в Благовещенську. У політуправленіі дивізії отримав направлення на навчання у Вищу комсомольську школу при ЦК ВЛКСМ.

У Тюменську область вперше потрапив в якості командира студентського будівельного загону. Працював на облаштуванні газового родовища Ведмеже та будівництві житлових будинків для газовиків у селищі Пангоди. По закінченні вишу направляється в розпорядження Тюменського обкому ВЛКСМ.

У 1988 році обирається першим секретарем комсомольської організації Ленінського району Тюмені.

З 1990 року працює заступником голови адміністрації Ленінського району Тюмені.

У 1996 році після перемоги на виборах до Тюменської міської думи обирається головою Тюменської міської думи.

У 1998 році Сергій Сметанюк закінчує навчання в аспірантурі Академії державної служби при президенті РФ, захищає дисертацію і отримує вчений ступінь кандидата соціології.

В 1999-м захищає диплом юриста в Тюменської державному університеті.

У серпні 2000 року призначений головним федеральним інспектором в Тюменській області апарату повноважного представника президента РФ в Уральському федеральному окрузі.

У березні 2005 року призначений віце-губернатором Тюменської області.

22 грудня 2005 року рішенням Тюменської міської думи призначено головою міста Тюмені.

Захоплюється парашутним спортом. Одружений, виховує трьох дітей.

З грудня 2007 року – заступник голови Комітету ГД РФ з конституційного законодавства та державного будівництва.

Кандидат соціологічних наук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ