Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Близько 80% людей 50-кілометрової прикордонній смуги виживають лише за рахунок добрих стосунків із сусідньою державою та торгівлі — Богдан Кук

Депутат Львівської обласної ради Богдан Кук дуже стурбований ситуацією, що склалась на прикордонних територіях Львівської області з Республікою Польщею з 1 січня 2008 року. Про це йдеться у відповідній заяві депутата ЛОР, повідомила «Гал-info» прес-служба ГП «Пора».
«Перекриття кордону, яке відбулося вчора на митних переходах «Краківець» та «Рава Руська» може стати початком акцій протесту через запровадження разових шенгенських віз, які, на жаль, не спрощують, а лише ускладнюють перетин кордону громадянами України, які проживають у прикордонній зоні з Республікою Польщею. А двостороннього договору між нашими державами про малий прикордонний рух, як, наприклад, з Угорщиною, досі немає, хоча про це домовлялись президенти країн. Представники Громадянської партії «Пора» ще з квітня минулого року, звертали увагу керівників усіх рівнів влади України та Республіки Польща на необхідність термінового вирішення проблем прикордонної співпраці. Адже близько 80% людей, які проживають у 50-кілометровій прикордонній смузі, виживають лише за рахунок добрих стосунків із сусідньою державою та торгівлі. Тому не вирішення питання спрощеного перетину кордону для них стоїть дуже гостро, а в цілому для прикордонних районів Львівської області може призвести до глибокої економічної кризи, або й до чергової хвилі міграції з території Західної України», — ідеться у заяві депутата ЛОР.
Такого на думку Богдана Кука, затягується ратифікація угоди про спрощений перетин кордону між Євросоюзом та Україною депутатами Верховної Ради України. «Адже сьогодні у Верховній Раді досить багато Львів’ян, і вони, як ніхто інший, повинні розуміти, що кожен день зволікання вирішення цієї проблеми погіршує становище людей. Якщо ситуація у найближчий час не знайде свого вирішення, буду пропонувати скликання позачергової сесії Львівської обласної ради з цього питання», — каже Кук.
Нагадаємо, що Закон про участь Республіки Польща в Інформаційній Системі Шенген та Системі Візової Інформації, розроблений польським урядом, набув чинності від 1 січня 2008 р. Шенгенська угода – це міжнародний договір, який ліквідовує контроль на внутрішніх кордонах країн Європейського Союзу. Свобода пересування осіб стосується громадян країн-членів ЄС та усіх осіб, які перетинають внутрішні кордони на території, де діє цей договір. До складу країн-учасниць Шенгенського договору наразі входять 13 країн ЄС: Бельгія, Франція, Голландія, Німеччина, Люксембург, Іспанія, Португалія, Австрія, Греція, Данія, Фінляндія та Швеція. До Шенгенської зони також належать Ісландія та Норвегія.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ