Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Близько двох тисяч невиліковно хворих прийняв львівський «Хоспіс» від початку свого заснування

Близько двох тисяч невиліковно хворих прийняла Львівська міська лікарня «Хоспіс» від початку свого заснування — повідомив «Гал-info» головний лікар «Хоспісу» Євген Москв’як. За його словами, переважно це соматичні і психоневрологічні хворі, пацієнти з больовими синдромами, а також хворі з новими злоякісними утвореннями.
«Перехід до незалежної України розбалансував систему охорони здоров’я в державі, надання невідкладної медичної допомоги на всіх ланках. Почали з’являтися такі хворі, які стали небажаними для лікарів, тобто пацієнти з невиліковними хворобами.

 Догляд за такими людьми вимагав особливого індивідуального підходу. Перед охороною здоров’я постала проблема - хто має займатися такими людьми. У 1994 році у Львові була відкрита лікарня «Хоспіс», яка фактично пацієнтів почала приймати у 1997 році через проблеми з приміщенням», — розповів Євген Москв’як.
 За словами головного лікаря «Хоспісу», однієї хоспісної служби для Львова вкрай замало, було в добре, якби в нашому місті функціонувало ще хоча б два-три хоспіси.
 Нагадаємо, сьогодні, 5 жовтня, — День хоспісної служби.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ