Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бобало подякував усім, хто допоміг долати наслідки аварії на котельні

Наслідки аварії на котельні оперативно долаються, опалення всіх корпусів університету відновлено за дві доби. Про це повідомила прес-служба НУ "Львівська політехніка" з покликанням на ректора Львівської політехніки Юрія Бобала.

Як уже повідомлялося, вранці 9 січня 2013 року у котельні Національного університету «Львівська політехніка» стався вибух на одному із трьох котлів, і виникла пожежа. На щастя, обійшлося без жертв. Загорання менше, ніж за годину ліквідували підрозділи МНС. Нині найважче вже позаду. 11 січня, за дві доби після НП, практично у всіх корпусах відновили подачу тепла.

Розповісти, як були організовані роботи з ліквідації аварії у котельні та відновлення постачання теплоенергії, ми попросили ректора Національного університету «Львівська політехніка» професора Юрія Бобала:

"Коли  сталася ця надзвичайна подія, ми ще не знали, які сюрпризи може нам принести «небесна канцелярія». Очікували, зокрема, на більші морози. Тому в усіх корпусах із опалювальної системи оперативно спустили воду, щоб не допустити її замерзання. Високими темпами розпочали очищувати приміщення котельні від пошкоджених будівельних матеріалів. Паралельно проводяться інтенсивні роботи з демонтажу пошкоджених конструкцій даху і його відновлення, а також скління віконних отворів, утеплення приміщень хімводоочищення, будівництва захисної конструкції резервного котла тощо. Варто наголосити, що відновлення теплопостачання університету стало турботою не тількисамих львівських політехніків, а й обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яку очолює перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич.

Левову частку ремонтних і відновлювальних робіт взяли на себе «Львівкомунтеплоенерго» та «Львівгаз». Особливо хочу подякувати директорові першого з названих підприємств Степану Пакіжу. Йому довелося керувати невідкладними роботами вночі 9 січня, у день свого ангела. Одразу відреагували на нашу біду міський голова Львова Андрій Садовий та його перший заступник Олег Синютка, котрий брав безпосередню участь в оперативному вирішенні питань подолання наслідків аварії.

У ці тривожні дні ми отримали десятки телефонних дзвінків від наших колег-освітян, різних установ та організацій з пропозиціями надати посильну допомогу щодо відновлення теплопостачання. Щиро дякую їм за це! Особлива вдячність – нашим проректорам, керівникам та працівникам служби головного енергетика, відділу капітальних ремонтів, автогосподарства, інших підсобних підрозділів університету, котрі самовіддано вдень і вночі працювали, аби у найкоротші терміни подолати наслідки аварії. Їх кількість становила понад 100 осіб. Це засвідчило, що Львівська політехніка має хороших фахівців, надійний кадровий потенціал, людей, відданих своїй справі.

Наразі напруга на аварійному об”єкті дещо спала. Проте тривають роботи з будівництва даху котельні, відновлення роботи технологічного обладнання, підготовки до запуску другого резервного котла. Двох котлів цілком достатньо для забезпечення нормального теплопостачання всього університетського комплексу навіть за умов різкого суттєвого похолодання. Що ж стосується відновлення старого котла, на якому стався вибух, то його обмурування та ремонт проведемо пізніше власними силами.

Екстремальна ситуація майже не вплинула на графік навчального процесу в університеті. Зимові канікули зміщенні на кілька днів і триватимуть до 19 січня. До речі, не відмовилися ми і від проведення традиційного Зимового благодійного балу Львівської політехніки, який відбудеться 9 лютого цього року".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ