Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Богдан Чайковський надав копії всіх договорів щодо використання приміщень Львівського історичного музею

Директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський спростував заяви речника Громадського форуму Львова Олега Мацеха стосовно того, що окремі приміщення історичного музею здаються в суборенду без відповідних договірних документів. За словами директора, Львівський історичний музей не здає в оренду жодних приміщень, натомість домовляється про співпрацю з спеціалізованими структурами  за умов проведення у приміщеннях реставраційно-відновлювальних робіт. Всі вилучені кошти Львівський історичний музей направляє на ремонт будівлі та реставрацію експонатів, на що ні з державного, ні з обласного чи міського бюджетів вже більше 8 років не виділяється жодної копійки.

Нагадаємо, що 16 жовтня речник Громадського форуму Львова Олег Мацех припустив, що Львівський історичний музей отримує прибутки від співпраці з окремими організаціями  в частині оренди приміщень історичного музею, сплачуючи при цьому до міського бюджету лише 1 грн.    

Тексти договорів щодо використання приміщень Львівського історичного музею подаємо повністю:          
 
Договір про співпрацю та організацію спільних проектів між Львівським історичним музеєм та ТзОВ "Пролог-Сервіс"
 
Львівський історичний музей в особі директора Чайковського Богдана Миколайовича, який діє на підставі Статуту, надалі поіменований "Музей", з однієї сторони, та ТзОВ "Пролог-Сервіс" в особі директора Мишковця Романа Уляновича, який діє на підставі Статуту, надалі поіменоване "Партнер", з другої сторони, надалі "Сторони".
Предмет Договору:
Предметом даного Договору є спільна діяльність "Сторін" у підборі різноманітної номенклатури багету (з тропічних порід деревини, металу, пластику) світових виробників (Сербії, Італії, Чехії, Словаччини, Польщі та ін.), виготовлення високоякісних багетних рам з відповідними презентаціями, участь в організації художніх виставок. Головною метою співпраці "Сторін" є забезпечення творів живопису, графіки, світлин з фондів та експозицій "Музею" високоякісними багетними рамами. Загальна координація співпраці "Сторін" регламентується подальшими розділами даного Договору та додатками до нього, які укладаються в процесі спільної діяльності "Сторін".  Для   співпраці   "Сторін"   та   організації   спільних   проектів   "Музей"   надає «Партнеру" приміщення загальною площею 107,8 кв.м  для майстерні, прийому замовлень, виставочного стенду — на першому поверсі будинку № 24 на пл. Ринок.

Обов'язки сторін

"Музей" зобов'язується:
Надати "Партнеру" з 1 березня 2006 року для багетної майстерні приміщення загальною площею 107,8 кв.м, що зазначено в п.1.4. Дозволити „Партнеру” підключення   до   загальноміських   та   музейних комунікацій (опалювальна система, електрогазомережа, водопостачання, каналізація) для здійснення спільної діяльності. Сприяти    "Партнеру"   в    реалізації    проектів    і    програм,    адекватних концептуальним  засадам  його  діяльності,  надавати  організаційну,  наукову  і  практичну допомогу  в проведенні спільних культурно-мистецьких заходів, забезпечувати надання консультацій, брати участь у рекламі продукції, її презентації. Узгодити даний Договір з Облуправлінням культури, керівниками підрозділів музею та профспілковою організацією.
"Партнер " зобов'язується:
Узгоджувати з "Музеєм" та з відповідними структурними підрозділами обласної та міської виконавчої влади усі проекти художнього оформлення, візуальної реклами, встановлення технічного обладнання, підключення лічильників електро-газо-водопостачання. Провести   поточний   ремонт   приміщень,   які   передаються   для   співпраці, здійснити благоустрій подвір'я будинку на пл.Ринок,24. Створити належні умови для протипожежної та охоронної безпеки суміжних музейних  фондосховищ та музею в цілому.  Встановити у суміжних отворах-проходах металеві    грати    (двері),    дотримуючись вимог протипожежної безпеки, нести відповідальність за протипожежний стан.

Угода між Львівським історичним музеєм та Товариством з обмеженою відповідальністю "Благовіст"

Львівський історичний музей в особі директора Чайковського Богдана Миколайовича, який діє на підставі Статуту, надалі поіменований "Музей", з однієї сторони і Товариство з обмеженою відповідальністю "Благовіст" в особі директора Михаляк Володимира Володимировича, що діє на підставі Статуту, надалі поіменований "Благовіст".
Сторони  домовились  спільно  використовувати  цокольне  приміщення  міського  арсеналу експозиційною площею 548 кв.м терміном на один рік з 3 січня 2006 р. для організації стаціонарних та змінних виставок, виставок-продаж, аукціонів, а також роздрібної торгівлі предметами релігійно-культового призначення
2.1. Брати участь у розробці концепції, структурних, тематико-експозиційних планів виставок, добору і транспортування експонатів.
2.2. Надавати "Благовісту" методичну допомогу в побудові  виставок,  консультації з  питань наукового визначення та оцінки предметів музейного значення.
2.3.   Забезпечити приміщення цоколя системою освітлення, опалення, телефонним зв"язком та охороною у вихідні дні та нічний час.
2.4.  Забезпечувати, за можливостями, спільні з "Благовістом" виставки музейним обладнанням (щитами, стендами, вітринами тощо).
2.5.   Щомісяця передавати касиру "Музею" квитки та екскурсійні путівки для їх реалізації на виставка "Благовісту".
2.6. Брати участь у рекламі виставок.
III. Права "Музею".
3.1.  Слідкувати за дотриманням працівниками "Благовісту" вимог щодо правильного використання приміщення міського арсеналу - пам"ятки архітектури XVI ст.
3.2.  Вимагати від "Благовісту" організації діяльності в цокольному приміщенні відповідної профілю та  характеру   статутної  діяльності   Львівського   історичного   музею,   дотримуватись  етики   музейного працівника, рекоментованої УКОМом.
IV. Обов'язки "Благовісту"
4.1.  Реалізовувати музейні квитки та екскурсійні путівки з подальшим їх розповсюдженням на доброчинних засадах.
4.2. Оплачувати рекламу експозицій та виставок музею в засобах масової інформації.
4.3.   Проводити  ремонтно-реставраційні  роботи  у  приміщеннях  музею,  реставрувати  музейні предмети.
4.4.  Організовувати постійну виставку "Минуле і сучасне" з предметів культового призначення та релігійного характеру.
4.5.   Забезпечити  виставку  обслуговуючим  персоналом,  в т.ч.  екскурсоводами  і  музейними наглядачами.
4.6. Організовувати прийом відвідувачів на виставки, виставки-продаж, аукціони.
4.7. Нести відповідальність за протипожежний стан використовуваного музейного приміщення.
V. Права "Благовісту"
5.1. Вимагати від "Музею" дотримання зобов'язань, передбаченипх пунктами 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6 розділу II. Обов'язки "Музею".

Угода Львівського історичного музею з «Інститутом розвитку міста»

Львівський історичний музей, надалі "Музей", в особі директора Чайковського Богдана Миколайовича, який діє на підставі Статуту, з однієї сторони, та підприємство "Інститут розвитку міста", надалі "Інститут", в особі керуючого справами Литвинюк Марти Василівни, що діє на підставі Статуту, Предметом даної Угоди є спільна діяльність сторін на базі Італійського подвір'я та підвального приміщення площею 77,5 м. кв. з метою залучення до музею додаткових відвідувачів шляхом урізноманітнення культурно-освітнього комплексу та торговельних послуг; спільної організації культурно-мистецьких програм, проведення концертів, зустрічей, презентацій, виставок та інших заходів.
II. Обов'язки сторін
2.1. "Музей"   зобов'язується:
2.1.1. Надавати "Інституту" науково-консультативну допомогу в організації культурно-освітніх і культурно-мистецьких заходів у підвальному приміщенні кафе в Італійському подвір'ї музею.
2.1.2.  Сприяти    функціонуванню   кав'ярні   "Інституту"   у   підвальному приміщенні кафе та в Італійському подвір'ї музею.
2.2. "Інститут"  зобов'язується:
2.2.1. Проводити ремонти в Італійському подвір'ї та виділеному для кафе підвальному приміщенні, забезпечити встановлення в ньому необхідного санітарно-технічного і торговельного обладнання, вчасно розраховуватися за енергозабезпечення та водопостачання згідно з показниками приладів обліку або розрахунками "Музею".
2.2.2. Проводити концертну та виставкову діяльність в Італійському подвір'ї для додаткового злучення відвідувачів, сприяти розповсюдженню квитків на відвідування музею. Узгоджувати тематику виставок, час та характер проведення концертів, інших атракцій з "Музеєм".
2.2.3.   Надавати   "Музею" столи  та  крісла в   Італійському  подвір'ї для проведення його культурологічних заходів, отримавши замовлення не пізніше, як за три  дні.  Кількість таких  акцій  не  повинна  перевищувати  3   (трьох)  протягом календарного місяця.
2.2.4. Виконувати правила внутрішнього розпорядку та пропускного режиму музею. Діяльність поза режимом музею проводиться тільки за спеціальним дозволом  дирекції.
2.2.5. Нести відповідальність за стан протипожежної безпеки у використованих приміщеннях та дотримання вимог з техніки безпеки згідно з встановленим порядком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ