Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Богдан літав з Азаровим до РФ за день до зупинки євроінтеграції Януковичем, — "Схеми"

Чинний глава Офісу президента Андрій Богдан у 2013 році літав до Росії разом з тодішнім прем’єром Миколою Азаровим. Після візиту української делегації влада України на чолі з Віктором Януковичем призупинила підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми», передає Громадське.

Журналістам вдалося дістати підтвердження цього з внутрішньої системи прикордонників РФ. Також ім’я Богдана є в складі тодішньої української делегації, йдеться у відповіді на запит «Схем» у Кабміні.

На той час Богдан був урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики та радником Азарова. У делегацію на чолі з прем’єром увійшли віце-прем’єр Юрій Бойко, посол України в РФ Володимир Єльченко, ще декілька міністрів та їхніх заступників.

Тоді Азаров взяв участь у засіданні голів урядів країн СНД, а також окремо поговорив з прем’єром РФ Дмитром Медведєвим.

Делегація повернулася в Україну 20 листопада 2013 року, а вже 21 листопада влада призупинила підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Андрія Богдан на засіданні уряду, 5 листопада 2013 року

Андрія Богдан на засіданні уряду, 5 листопада 2013 року. Фото: «Схеми»

Також журналісти дізналися, що вже в розпал Євромайдану Богдан отримав від Азарова почесну грамоту Кабміну. Чинний глава ОПУ працював в уряді до закінчення Революції Гідності, його звільнили лише 5 березня 2014-го — за прем’єра Арсенія Яценюка.

Сам Богдан відмовився давати коментарі журналістам.

«Він систематично відмовляється відповідати на запитання журналістів-розслідувачів. На письмовий запит в Офісі президента «Схемам» також відповіли відмовою в інтерв’ю», — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ