Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Болонський процес збаналізували — Іван Вакарчук

Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Іван Вакарчук вважає, що Болонський процес збаналізували, — про це він заявив сьогодні, 11 жовтня 2006 року, під час прес-конференції.

«Болонський процес вже йде протягом десяти років. Суть його полягає у тому, щоб зберегти європейські цінності у навчанні студентів, а також у забезпеченні мобільності як студентів, так і викладачів та забезпеченні високого рівня освіти», — розповів Іван Вакарчук.
«Що ж до модульної системи, то там, де є творчість, — вона згубна, а де є точні науки — вона потрібна», — зазначив Іван Вакарчук.
Болонський процес — це процес європейських реформ, що спрямований на створення спільної Зони європейської вищої освіти до 2010 року. Болонський процес офіційно розпочався у 1999 році з підписання Болонської декларації. Передумовою її створення стало підписання Великої Хартії європейських університетів.
Згідно з цілями Болонського процесу до 2010 року освітні системи країн-учасниць Болонського процесу повинні бути змінені, щоб сприяти: полегшеному переїзду громадян, з метою подальшого навчання чи працевлаштування у Зоні європейської вищої освіти;
зростанню привабливості європейської вищої освіти; розширенню Європи та забезпеченню її подальшого розвитку як стабільного, мирного, толерантного суспільства.
Болонський процес не передбачає створення повністю ідентичних систем освіти у різних країнах, він призначений лише для зміцнення взаємозв'язків та покращення взаєморозуміння між різними освітніми системами.
19 травня 2005 року у норвезькому місті Берген на Конференції міністрів країн Європи Україна приєдналася до Болонського процесу, зобов'язавшись внести відповідні зміни у національну систему освіти та приєднатися до роботи над визначенням пріоритетів у процесі створення єдиного європейського простору вищої освіти до 2010 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ