Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бондарчук розповів про конфлікт в "Нашій Україні"

Голова політради "Нашої України" Сергій Бондарчук звинувачує лідера партії Віктора Ющенка в її розколі.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", коментуючи те, що минулої суботи пройшли два різні з'їзди політради "Нашої України".

За словами Бондарчука, він не знав про підготовку засідання президії політради в готелі "Київ" під егідою Ющенка.

"Ні (не знав). За статутом партії президію політради збирає голова політради, тобто я. З ініціативи більшості членів президії також можна скликати таке засідання, але я про таке рішення не знаю. Мене ніхто не інформував", - сказав він.

"Про проведення засідання політради 26 січня у партійному офісі на вулиці Спаській була досягнута домовленість ще 3 грудня. Це був компроміс між групою консерваторів, які бажають жити по-старому, і прогресивною групою, яка бажає розвиватися. Ці дві групи вирішили, де й коли буде засідати політрада", - зазначив Бондарчук.

"Чому люди пішли на розкольницькі дії, мені невідомо. Я можу тільки здогадуватися", - додав він.

"Якщо Віктор Андрійович (Ющенко) уникає непростої розмови в партійному офісі й намагається зібрати своїх прихильників у якомусь іншому приміщенні, то, звісно ж, я розцінюю це як дії, спрямовані на розкол партії", - заявив Бондарчук.

Він наголосив, що у демократичній партії статут повинен виконуватися, будь-які питання – вирішуватися голосуванням.

"Ми маємо зібратися в одному місці, проголосувати й побачити, чи набере питання порядку денного підтримку чи ні. Якщо будь-чия позиція виявиться в меншості, він буде зобов'язаний підкоритися більшості", - сказав Бондарчук, говорячи про шляхи виходу з кризи.

"26 січня на Спаській ми не мали кворуму. Але я хотів би звернути увагу, що в нас зібралася більшість керівників обласних організацій. Оскільки ми не побачили прагнення до діалогу з боку консервативного крила партії, ми ухвалили рішення провести обласні конференції, які ініціюють питання про скликання з'їзду", - додав він.

"Оргкомітет ухвалить рішення щодо кількості делегатів, і найближчим часом ми зможемо отримати відповіді на всі питання", - заявив Бондарчук.

Раніше в команді Ющенка Бондарчука звинуватили в спробі розколоти "Нашу Україну".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ