Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Борг держави перед Львовом – 7 мільйонів 777 тисяч гривень

Міський голова Львова Андрій Садовий надіслав телеграму до Міністерства фінансів Україні у зв’язку з критичною ситуацією з поверненням коштів за субсидії. Борг держави перед Львовом – 7 мільйонів 777 тисяч гривень. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради.
Борг теплопостачальних підприємств Львова перед ДК „Газ України” НАК „Нафтогаз України” становить 22 мільйони гривень лише за цей опалювальний сезон. Заборгованість спричинила зниження тиску в мережах, а відповідно і неякісне постачання тепла та гарячої води в помешканнях львів’ян.
«Насправді заборгованість львівських теплопостачальних підприємств перед київськими газовиками не така вже й значна – 22 мільйони гривень, і більш ніж третя частина цього боргу – це насправді борг держави. Адже коли мешканцям призначають субсидію, повертати її нам повинні з держбюджету. Що ж виходить? Держава не повертає місту кошти за субсидії, виникає заборгованість, а потім газовики спокійно скорочують місту подачу газу. А страждають в підсумку звичайні мешканці», – начальник відділу теплозабезпечення Раїса Терлецька.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ