Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Борг Львова за газопостачання – 32 млн грн

Борг міста Львова перед газопостачальними підприємствами за 2008 рік становить 32 млн грн. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
На думку мера Львова, питання погашення боргів за газопостачання буде швидко вирішено, якщо ДК Газ України перерахує кошти згідно з постановою 440 Кабміну. У такому випадку борг Львова скоротиться до 13 млн грн.
Крім того, місто обіцяє активізувати роботу зі збору коштів за використану теплоенергію. Водночас, як повідомив Садовий, у міську раду вже минулого тижня була направлена вимога зменшити використання газу на 50%. Зробили це, за словами мера Львова, вимагали місцеві газорозподільні компанії, вимагаючи відключити подачу гарячої води. Однак, як повідомив Садовий, він проігнорував цю вимогу, а пізніше перший віце-прем’єр-міністр Турчинов оприлюднив звернення, в якому просить правоохоронні органи карати органи місцевого самоврядування за відключення теплопостачання і гарячої води. Тому наразі місцеві газорозподільні підприємства більше не звертаються до міської влади з подібними вимогами. На думку Садового, Львову достатньо того газу, який видобувають на Львівщині, при чому його ціна становить 50 дол за 1 тис м куб., тому, на думку Садового, нелогічно відключати місто від газопостачання, коли місто змушене платити за російський газ у значно більшому еквіваленті, маючи фактично своє власне газовидобування.
Садовий зазначив, що зараз тиск в мережі стабільний, однак він не виключає, що до суботи будуть вимоги від місцевих газорозподільних підприємств наполовину зменшити споживання газу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ