Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Борг підприємств ТКЕ Львівської області у 2006 році порівняно з минулим зріс на 14,5 мільйона гривень

ДК “Газ України” активізує роботу з погашення заборгованості підприємств ТКЕ за спожитий природний газ. Відповідне доручення керівництву ДК “Газ України” надав сьогодні голова правління НАК “Нафтогаз України” Володимир Шелудченко на нараді з питань мобілізації коштів Компанії – повідомилив прес-службі ДК „Газ України”.
Протягом двох тижнів в усіх областях України керівники ДК “Газ України” проведуть наради за участю керівництва місцевих органів влади та підприємств ТКЕ, спільно з працівниками інших міністерств і відомств перевірять діяльність підприємств ТКЕ щодо стану підготовки до нового опалювального сезону 2006-2007 рр., погашення ними заборгованості за спожитий природний газ.
Протягом поточного року порівняно з 2005 роком динаміка розрахунків підприємств ТКЕ міста Донецька, Луганської, Рівненської, Закарпатської, Київської та Чернівецької областей має певні позитивні зрушення. У решті областей з погашенням боргів за спожитий у 2006 р. природний газ склалася  вкрай тривожна ситуація.
Серед областей, підприємства ТКЕ котрих значно гірше, ніж минулоріч, розраховуються за газ, є Львівщина. Зокрема, рівень розрахунків підприємств ТКЕ Львівської області за спожитий у 2005 році становив 87%, у 2006 ж становить 76%. Борг за спожитий газ у 2005 році становив 9,5 мільйона гривень, цьогоріч борг становить 24 мільйони гривень
Загальна сума боргу підприємств ТКЕ за спожитий у 2006 р. природний газ станом на 28 серпня поточного року становить 598,5 млн грн. Інформація про підприємства ТКЕ, які є найбільшими неплатниками за природний газ, постійно надається до Міністерства палива та енергетики України та Кабінету Міністрів України. 
Нагадаємо, згідно із встановленим Кабінетом Міністрів України порядком забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом, постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ