Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Борг споживачів всіх категорій перед ВАТ «Львівгаз» станом на 1 травня 2006 року становить 67, 82 млн грн

Станом на 1 травня 2006 року борг споживачів всіх категорій перед ВАТ «Львівгаз» становить 67, 82 млн  грн. Це майже на 7% менше, аніж на початку поточного року. Про це повідомили в прес-службі ВАТ «Львівгаз».

Як повідомляє прес-служба, найбільшим боржником на сьогодні залишається населення. І це не зважаючи на те, що у квітні значно покращився загальний рівень розрахунків і за чотири місяці поточного року населення зменшило свою заборгованість більш ніж на 4 млн грн. На 1 травня борг населення перед ВАТ «Львівгаз» становив 41 млн 965 тис. грн.
Організації, що фінансуються з державного бюджету у січні–квітні 2006 року заборгували ВАТ «Львівгаз» 2 млн 700 тис. грн. Найбільший  борг у 2 млн 500 тис. грн мають підрозділи Міністерства оборони.
Для того, щоб підвищити  дисципліну газопостачання  «Львівгаз» здійснює щоденний контроль за лімітами газопостачання для основних споживачів. На жаль, на сьогодні найбільш ефективним методом боротьби з боржниками залишається відімкнення їх від розподільної мережі ВАТ «Львівгаз». По-перше, отримавши попередження про можливе відімкнення, боржники намагаються якнайшвидше погасити свій борг перед газопостачальним підприємством або укласти угоду про його реструктуризацію. До прикладу, тільки у Львові з 707 абонентів ВАТ «Львівгаз», яких попередили у березні про відключення, 164 погасили увесь свій борг відразу, а 229 – частково. По-друге, відключення кожного «злісного» боржника від розподільної мережі вивільняє певну кількість газу і зупиняє нарощування боргів.
За січень – квітень  цього року  «Львівгаз» провів 1582 відімкнення боржників серед населення області і 247 – серед суб’єктів господарювання. Лише у місті Львові на певний час було відключено  149 підприємств й організацій  (доки не було позитивно вирішене питання погашення боргу).
ВАТ «Львівгаз» є основним підприємством із газифікації та газопостачання на Львівщині. З початку 2006 року було  газифіковано 3 200 нових квартир та будинків, проведено пуск газу в чотирьох селах області, прокладено 28,7 км розподільних мереж. А у 2005 році було прокладено 346 км розподільних газопроводів.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ