Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Борг з виплати зарплати у житлово-комунальному господарстві області станом на 1 жовтня становить 4451,1 тис. грн

Основними причинами приросту заборгованості з виплати заробітної плати, за інформацією управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, є незбалансованість тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, які не забезпечують відшкодування витрат на їхнє виробництво, погіршують фінансовий стан підприємств та зумовлюють їхню збиткову діяльність. Окрім того, існує заборгованість місцевого бюджету за виконані роботи та надані послуги житлово-комунальними підприємствами відповідно до укладених з міськими радами угод. Так, місцевий бюджет м. Борислава заборгував комунальним підприємствам за виконані роботи з благоустрою і надані послуги на суму 268,3 тис. грн, відповідно – м. Дрогобича – 585,0 тис. грн, м. Стрия – 188,6 тис. грн, м. Самбора – 228,0 тис. грн, м.Кам’янки-Бузької – 36,0 тис. грн.
Зростання заборгованості із виплати зарплати також зумовлюють несвоєчасні розрахунки споживачів за надані житлово-комунальні послуги. Борг з виплати зарплати станом на 1 жовтня у житлово-комунальному господарстві області становить 4451,1 тис. грн.
Станом на 01.10.06 р. – заборгованість за надані послуги становить 226,1 млн грн, яка за видами економічної діяльності розподілилась так:
- теплопостачання – 100,3 млн грн, в т. ч. населення – 94,0 млн грн;
- водопостачання та водовідведення – 102,5 млн грн, в т. ч. населення – 77,7 млн грн;
- житлові послуги – 23,3 млн грн (борг населення).
Станом на 1 жовтня п. р. графік погашення заборгованості з виплати заробітної плати в області не виконується. Очікувана сума боргу згідно з графіком- 18,5 млн грн, фактична – 36,6 млн грн. Невиконання графіку становить 18,1 млн грн. Він виконаний лише у м. Червонограді, Жовківському, Мостиському, Пустомитівському, Радехівському, Сокальському, Старосамбірському районах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ