Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Боротьба проти дорожніх смуг у Львові, або “чому все так погано?”

Начальник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис записав відеозвернення до міської раді міста Львова з проханням обґрунтувати реорганізацію дорожнього руху та пояснити “крадіжку вільного простору для пересування”.

Нагадаємо, в березні цього року на проспекті Чорновола та вулиці Липинського було організовано роботу дорожніх смуг громадського транспорту з метою зниження рівню навантаження на дорогах та пріоритезації руху громадського транспорту. Варто зазначити, концепт реорганізації переміщення транспорту на цих вулицях почали розробляти ще в червні 2019 р. На той момент зазначалось, що проблем з заторами не виникне, оскільки в плані повинно було бути чітко прописано взаємодію всіх можливих видів транспорту з метою забезпечення максимального комфорту всіх учасників дорожнього руху.

Львів'яни розділилися на два табори. Частина з них не підтримує рішення міської ради, дотримуючись думки про недоречність існування подібних смуг у місті. В Єдиній системі місцевих петицій, пропозиція повної ліквідації нововведень зібрала майже тисячу підписів. Суть претензій, на думку львів'ян, полягає в некоректній організації дорожнього руху, оскільки, на теперішній час, маємо складну ситуацію з надмірно великим трафіком на вул. Городоцький, де закінчуються організаційні смуги, відповідно до чого, виникає проблема постійних заторів і перевантаження маршруту.

“Я розцінюю це не інакше як знущання. Нахабне знущання з намаганням загнати громадян, мешканців міста в те, що називають “громадським транспортом”, тим самим, змусивши їх пересуватися в некомфортних умовах” - заявив Роман Матис.

На противагу противників виділених смуг, в коментарях, чиновника також звинуватили у відсутності об'єктивності думок та підміні понять з вже типовим проханням не ототожнювати власників автомобілів до загальної маси мешканців міста: “З таким же успіхом - а навіть ще й більш справедливо, бо без автомобіля львів'ян більше - можна писати "подарували львів'янам дороги", - зокрема зазначають в коментарях.

Фото: Олена Ляхович

Варто нагадати, подібна ситуація вже мала місце в грудні 2019 на проспекті Чорновола. Тоді петиція про ліквідацію смуг організації дорожнього руху була відхилена депутатами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ