Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Боротьба з несприятливими умовами ведення бізнесу у Львові – друга серія

Покращення умов ведення бізнесу визначено, як пріоритетний напрямок розвитку Львова у проекті програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2011-2013 рр., що був розглянутий на останній сесії Львівської міської ради.

«Підприємці повинні відчувати, що правила ведення бізнесу місті є прозорі і зрозумілі, максимально спрощені дозвільні процедури», - сказано у документі проекту.

Слід зазначити, що питання умов ведення бізнесу у Львові підіймалось неодноразово. «Сприяння розвитку малого та середнього бізнесу – спрощення та прозорість дозвільних процедур» - зазначалось у передвиборчій програмі Андрія Садового 2006 року.

За час першої каденції Андрія Садового, а саме навесні 2007 року, у місті був створений єдиний дозвільний офіс, який поєднав 16 дозвільних структур та мав би звільнити підприємців від нескінчених дозвільних процедур та кабінетів.

Та незважаючи на це, приватні підприємці і надалі скаржаться на умови ведення бізнесу. Восени 2010 року ГО «ОПОРА» ініціювала опитування експертів щодо найактуальніших соціально-економічних проблем Львова. Найбільше голосів набрала відсутність прозорих умов для започаткування та ведення бізнесу.

Цього року проблема підприємницької діяльності знову постала перед посадовцями, задля вирішення її планується інформаційна підтримка підприємців, надання консультацій, проведення «Шкіл молодого підприємця».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ