Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Боротьба за свою Церкву – це як боротьба за незалежність, - владика Димитрій

Я радію з того, що Кіріл задав нам таку високу планку для боротьби за свою Церкву. Ми спали, а тепер прокинулись. Ми докотилися до того, що самі почали міфологізувати свою історію, концепція «русского мира» повернула нас в реальність. Відстоюючи свою Церкву, ми повинні повернутися до періоду святості Києво-Руської держави. Про це сьогодні, 3 січня, на прес-конференції повідомив владика Димитрій, (в миру Вадим Рудюк), митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП.

«На думку російського патріарха Кіріла «раскол» в Україні можна подолати за допомогою влади і повернути всіх в лоно Московської патріархії», - повідомив владика Димитрій.

Він також здивований з позиції президента в складних релігійних питаннях: «Чому Янукович ще й досі не зустрівся із таким поважним духовним органом, як Всеукраїнська рада церков? Жоден президент не дозволяв собі ігнорувати цю інституцію».

Нагадаємо, що 30 січня Патріарх України-Руси Філарет заявив: «З відповідальністю заявляю – в Україні є намагання реалізувати масштабний план з розвалу та знищення Київського Патріархату».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ