Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Борис Гудзяк вважає, що причинами невизнання в Україні богослов’я окремою дисципліною був страх та незнання, а також ідеологічні переконання

Ректор Українського католицького університету о. Борис Гудзяк вважає, що основними причинами, які були перешкодою для визнання богослов’я в Україні окремою дисципліною, був страх та незнання, а також певною мірою ідеологічні переконання. Про це він повідомив під час прес-конференції.
„Це змагання тривало майже 10 років. У 1997 році ми розпочали розмову з Міністерством освіти, в цьому ж році відбулася конференція, на якій з’ясувалася глибина  непорозуміння, а тепер цей процес завершився, і коли я минулого тижня зустрівся з міністром освіти і він зустрів мене з усмішкою, то його заступник потис мені руку зі сльозою на очах”, — розповів о. Борис Гудзяк.
Як зазначив ректор УКУ, „саме велика хвиля солідарності прорвала мури непорозуміння. Зокрема, важливу роль у тому, що сталося, відіграли голова ЛОДА Петро Олійник, ЛНУ імені Івана Франка та його ректор Іван Вакарчук, а також Помаранчева революція”. „Від початку нашої історії до такої епохальної події, як Помаранчева революція, церква і християнські принципи були стержнем української самобутності”, — наголосив Борис Гудзяк. „Сьогодні ми є свідками великого прориву – християнська думка знаходить належне місце в науковому та суспільному житті України, де народ глибоко зранений драматичною історією 20-століття. Наше суспільство потребує прийняти той потенціал, який дає релігійне життя, але щоб цей потенціал був уповні використаний, його слід постійно піддавати критичному осмисленню. Саме тут і розкривається завдання богослова.”
2 березня 2006 року Державна акредитаційна комісія Міністерства освіти і науки прийняла рішення надати УКУ ліцензію на підготовку бакалаврів богослов’я.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ