Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Борис Тарасюк подав у відставку, оскільки має власну повагу і гідність, – Ярослав Кендзьор

„Відставка Бориса Тарасюка якоюсь мірою послабить позиції Президента України Віктора Ющенка у його реалізації зовнішньої політики України”, – повідомив „Гал-info” народний депутат України Ярослав Кендзьор.
 За його словами, голова держави буде пропонувати на цю посаду людину, близьку до свого розуміння зовнішньої політики держави. „Це може бути і Олександр Чалий, кандидатура якого вже називалась. Проте зараз я не хочу робити якихось прогнозів, оскільки все покаже найближчий час. Проте уже зараз зрозуміло, що новий міністр закордонних справ буде достатньо обачно поводитись по відношенню до Кабінету Міністрів України і особисто Віктора Януковича, оскільки якщо буде займати таку ж відверту позицію, як Борис Тарасюк, неодмінно нарветься на чергові непорозуміння з боку керівника уряду. У його роботі будуть внутрішні гальма, які не дадуть повної можливості реалізувати задекларовану позицію Віктора Ющенка”, – сказав Ярослав Кендзьор.
Лідер ЛОО НРУ також переконаний, що „Борису Тарасюку варто було подавати у відставку, оскільки в нинішніх умовах уряду нормально працювати неможливо”. „Така відставка напевно погоджена з Президентом, оскільки Борис Тарасюк перед прийняттям такого рішення мав довготривалу розмову з Віктором Ющенком. Борис Тарасюк – великий професіонал і дипломат з багаторічним стажем. Це людина, яка має власну повагу і гідність, проте таку достойну людину неодноразово не впускали на засідання Кабінету Міністрів України. Зрозуміло, що така поведінка розцінена ним гнітюче і свідчить про неповагу до його особи, тому поважаючи себе, міністр закордонних справ прийняв таке рішення. І його позиція зрозуміла”, – зазначив Ярослав Кендзьор.
Він також зазначив: „Подивимось, як час буде формувати рішення Президента щодо призначення нового міністра, я спеціально не хочу робити жодних прогнозів, проте не виключаю кандидатури Олександра Чалого”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ