Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Бойко розповів, скільки коштує європейський газ

Ціна європейського газу для України на 40-70 доларів нижче, ніж російського. Про це повідомив міністр палива і енергетики Юрій Бойко в ефірі телеканалу "Інтер".

"Ми почали прокачку з боку Європи, і у нас навесні був підписаний контракт на 5 мільярдів кубометрів газу з німецькою компанією", - зазначив він.

При цьому на питання про те, що джерела оцінюють вартість тисячі кубометрів газу купленого в Європі на 40-70 доларів нижче, ніж російського, міністр уточнив: "Сьогодні це так... Ціна може бути оприлюднена, але вона постійно змінюється, тощо ми там прив'язані до поняття спотового газу".

"Ми сподіваємося, що це буде на 100 доларів нижче влітку, оскільки у нас влітку завжди витрачається менше", - додав Бойко.

"Фізичні поставки газу йдуть через територію Польщі. З 1 січня, поставки почнуться через територію Угорщини... Ми провели велику роботу, провели переговори з країнами, отримали дозвіл регуляторів і викупили потужності", - уточнив міністр.

При цьому він зазначив, що 5 мільярдів кубометрів газу - "це 2 мільярди доларів".

"Через три роки закупівля газу по кожному з контрактів, будь то німці, "Газпром" чи Катар, буде не більше 5-7 мільярдів кубометрів, а все решту будемо добувати у себе в країні", - підсумував Бойко.

pravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ