Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Бойкот російських товарів у Тернополі набирає обертів

Бігборди зі списками товарів російських виробників та закликами іх не купувати встановлюють у різних районах Тернополя. Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо людей звертати увагу на розміщений на упаковці штрих-код і не купувати товари з двома першими цифрами - 46, котрі ідентифікують російського виробника. Проте чимало російських товарів ховаються за іноземними назвами, тому ми розповсюджуємо перелік таких назв та фірм-виробників», - сказав громадський діяч з Тернополя Ігор Качмарський.

За його словами, активісти роз'яснюють тернополянам, що кожна гривня, яку вони витрачають на придбання товарів, виготовлених в Російській Федерації, йде у російський бюджет, у кишені російським олігархам. На ці коштів фінансують російську армію, купують патрони, виготовляють бронетранспортери, танки. На ці кошти фінансують і російські спецслужби, які оплачують мітинги сепаратистів на Сході країни, де вбивають українських громадян.

Качмарський додав, що акцію підтримує більшість мешканців міста, адже кожен із потенційних покупців має альтернативу - дешевші і, часто якісніші товари вітчизняного виробника.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ