Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики атакують стратегічну залізницю на Донеччині, донецький аеропорт обстрілюють цілодобово

На Донецькому напрямку дещо загострилася ситуація в районі Світлодарської агломерації, на Луганському напрямку єдиною точкою напруження вчора було с. Кримське Новоайдарського району. Про це на брифінгу 11 липня повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

За його даними, на Луганщині протягом минулої доби противник здійснив три збройні провокації із застосування стрілецької зброї, гранатометів та мінометів, почергово атакуючи з південного, південно-східного та східного напрямків.

На Донеччині в р-ні Світлодарська бойовики провели потужний обстріл житлових кварталів міста.

"Вогонь вівся зі 152-мм гармат з боку окупованого Вуглегірська, відстань до якого – понад 10 км. Ряд перестрілок між силами АТО та ворогом відбулися і в районі крайніх сіл біля лінії фронту – Луганському та Лозовому. В районі Горлівки збройних інцидентів не зафіксовано", - повідомив Лисенко. 

При цьому збройні провокації бойовиків не припиняються вздовж стратегічної залізниці Костянтинівка – Ясинувата, основна частина якої контролюється силами АТО.

"Такі інциденти зафіксовані на широкій ділянці від Новгородського (станція Фенольна), до Верхоньоторецького (станція Скотувата). У цьому районі противник зосередив і активно використовує, як живу силу зі стрілецькою зброєю, так і міномети та ствольну артилерію", - зазначив Лисенко.

Бої в районі Донецького аеропорту тривають у цілодобовому режимі. На виїздах з Донецька в районі автодоріг на Запоріжжя та Маріуполь збройних провокацій противника не зафіксовано.

На Маріупольському напрямку обстановка також залишається напруженою – противник провів обстріл наших позицій на широкій ділянці фронту довжиною близько 40 км – від Богданівки до Широкиного.

"Неодноразово і у різних місцях було зафіксованого застосування 122-мм та 152-мм артилерії. Також по наших позиціях відпрацювали ворожі танки та снайпери. За даними розвідки, противник підтягнув важке озброєння зовсім близько до лінії зіткнення (всупереч Мінським домовленостям) і його застосуваня трапляється достатньо часто", - зазначив речник АП з питань АТО.

За інформацією Держприкордонслужби, 10 липня у зоні АТО було зафіксовано  4 польоти ворожих безпілотників.

 

 

Українська правда 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ