Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики інсценують теракти для дискредитації сил АТО - розвідка

У лавах бойовиків намагаються дискредитувати сили АТО та ввести в оману населення окупованих територій Донбасу, поширюючи неправдиву інформацію, повідомляють у ГУ розвідки Міноборони на своїй сторінці в Facebook.

За даними розвідників, в окупаційних військах з'явилася інформація про можливий наступ ЗСУ найближчим часом. Командування 1 АК (Донецьк) ЗС РФ використовує відповідні чутки для призову місцевих жителів на військову службу до складу російсько-терористичних військ.

Інформацію поширюють у тому числі розсилкою смс-повідомлень оператором мобільного зв'язку "Фенікс", відзначили у ГУР.

Повідомляється, що у смузі відповідальності 1 окремої мотострілкової бригади (Кальміуське) і 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК супротивник проводить провокаційні та постановочні обстріли, а також інсценує теракти з подальшим звинуваченням керівництва України у зриві мінських домовленостей.

Крім того, для зйомки провокаційних сюжетів інструктори підрозділів інформаційної боротьби ЗС РФ залучають російські пропагандистські ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький збирає докази корупції керівництва "ДНР" для передачі російським кураторам. За даними українських розвідників, основними доказами є факти розкрадання ресурсів "програми гуманітарної допомоги населенню", яку фінансує Росія.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ