Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики стріляли понад 30 разів, поранено одного бійця

За добу, що минула, у зоні АТО внаслідок обстрілів та бойових дій жоден український військовий не загинув, одного бійця - поранено. Про це на брифінгу 29 листопада повідомив речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За даними розвідки, морально-психологічний стан бойовиків є вкрай низьким, незадовільне фінансове та харчове забезпечення призвело до  зловживання алкоголем та наркотичними засобами, внаслідок чого збільшилася кількість хаотичних обстрілів бойовиками як своїх позицій, так і позицій сил АТО", - заявив Мотузяник.

Також, за даними розвідки, російське командування розповсюджує чутки про нібито наступ української армії.  

"Дана інформація не відповідає дійсності: Україна суворо дотримується перемир'я та виконує мінські домовленості. Але це робиться для того, аби спровокувати ЗСУ та вирішити проблему житла для бойовиків на зимовий період", - зазначив він.

При цьому на луганському напрямку 28 листопада було спокійно, за винятком двох випадків ведення бойовиками неприцільного вогню у напрямку позицій сил АТО поблизу с.Троїцьке: бойовики відкривали вогонь з крупнокаліберних кулеметів.

На донецькому напрямку кількість обстрілів помітно збільшилася порівняно з минулою добою: вчора бойовики 33 рази відкривали вогонь на цьому напрямку.

"Відновилися ворожі обстріли у районі Світлодарської дуги. Поблизу с. Луганське противник відкривав неприцільний вогонь із крупнокаліберних кулеметів 4 рази. Також тривала провокація ворога з використанням стрілецької зброї поблизу села Кодема", - повідомив Мотузяник.

На північ від Горлівки бойовики протягом доби відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, обстріляли українські позиції поблизу Зайцевого та Майорська з 82 та 120-мм мінометів.

Противник провів 2 збройні провокації поблизу Верхньоторецького із застосуванням стрілецької зброї загальною тривалістю близько 50 хвилин.

У районі Донецького аеропорту було зафіксовано 7 ворожих обстрілів, під час яких застосовувалися гранатомети, а також крупнокаліберні кулемети.

Поблизу Мар’їнки противник тричі порушив режим тиші, застосувавши ручні гранатомети та стрілецьку зброю.

В напрямку Маріуполя бойовики здійснили два короткотривалих прицільних обстріли українських позицій поблизу Широкиного з використанням стрілецької зброї.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ