Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Браконьєри у львівських лісах полюють і після закриття сезону

Рейдова бригада у складі працівників Держекоінспекції, БМОП ”Беркут” та ДП „Стрийське ЛМГ” виявила стріли та сліди підранених козуль. Складено протоколи на порушників правил полювання. Як повідомили „Гал-info” у Державні екологічній інспекції у Львівській області, незважаючи на те, що сезон полювання на копитних тварин закінчився, браконьєри продовжують полювання у лісах Львівщини.
Одинадцятого січня державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища в Львівській області Сисун З. в ході здійснення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на території мисливських угідь ДП „Стрийське ЛГ” під час перевірки фактів викладених в листі ДП „Стрийське ЛГ” № 894 від 17.12.2007 року виявив факт проведення незаконного полювання громадяниномХомкою М., який проживає в селі Угільня Стрийського району. При цьому, згідно з матеріалами про відмову в порушенні кримінальної справи № 331-881 ЖРЗПЗ №1348 від 26.12.07 року, у порушника виявлено шкіру, тушу і внутрішні органи дикої свині (самки) незаконно добутої без належного на те дозволу. Розмір шкоди, заподіяний державі незаконним добуванням одного кабана становить десять тисяч гривень. Розрахунок проведено згідно такс для обчислення розміру відшкодування збитків завданих внаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання затверджених наказом Мінприроди України та Держкомлісгоспу України від 18 липня 2007року № 332/262.
Згідно з ст. 255 КупАП, державним інспектором з ОНПС в Львівській області Сисуном З. складено протокол про адміністративне правопорушення № 4 від 11.01.2008 року.
У відповідності до ст. 221 КУпАП матеріали направлені для розгляду справи про адміністративне правопорушення в Стрийський районний суд та для прокурорського реагування в Прокуратуру області.
Також на розгляд поступили протоколи про адміністративні порушення з мисливського господарства „Майдан” ВТМіР ЗРУ, працівники якого затримали в лісових угіддях Верблянського лісництва Старицького військового лісгоспу, в єгерському обході № 3 громадянина Глея А., який ставив петлі на козуль та кабанів, а також громадян Чернова Я. та Повалишина А., які у вищезгаданих угіддях шукали загублених мисливських собак. На порушників накладено штраф в розмірі 306 гривень.
Нагадаємо, що на підставі Наказу Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства № 50 від 20 квітня 2007 року „Про проведення полювання на диких парнокопитних та хутрових тварин у мисливському сезоні 2007-2008 років у Львівській області”, встановлено строк колективного та облавного полювання на диких парнокопитних тварин з 27 жовтня 2007 року до 31 грудня 2007 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ