Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

"Брати волонтери! Направляйте свою допомогу тим, хто гостро її потребує", - капелан про забуті бригади

Військовий капелан та волонтер, священик УПЦ КП Костянтин Холодов закликав інших волонтерів рівномірно розподіляти допомогу серед підрозділів української армії, зазначивши, що частина з них, особливо моторизовані і мотопіхотні бригади залишилися практично без волонтерської підтримки.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це Костянтин Холодов написав на своїй сторінці в Фейсбук.

"Довелося побувати в багатьох бригадах. Дисонанс. Є така картина: одні переобділені увагою волонтерів, а в інших, за нормою, три пари шкарпеток на півроку. Хлопці замучені, вичавлені, зношені. Туалетний папір, мило, предмети особистої гігієни в польових умовах і умовах спеки закінчуються дуже швидко. Про одяг мовчу, бо різний бачив. Форма видається одна - на 9 місяців ", - зазначив він.

Волонтер звернувся до колег:

"Кричу, прошу, вимагаю! Дорогі брати волонтери! Направляйте свою допомогу тим, хто гостро її потребує. Приміром, в 17 бригаді хлопці скидаються грошима, щоб придбати собі авто для потреб, а є інша бригада (навмисне не називаю), де волонтерами придбано понад 50 позашляховиків, а в роботі не більше як десять. А у комбрига цілих 2 автомобіля.

Ще є приклади, де в одних волонтерська харчова допомога буквально згниває, а є такі, де крім тилового забезпечення нічого немає".

Холодов навів список бригад, які, за його інформацією, забезпечені недостатньо.

"Даю далеко не повний список бригад, де вкрай потрібна наша допомога. Не помилюся, якщо скажу, що моторизовані і мотопіхотні бригади - всі. 17-а танкова, 24, 26, 30, 40, 56, 57. Це те, що знаю точно, чи бачив на власні очі.

Я можу помилятися, можливо, в перерахованих підрозділах є волонтери, але було б непогано, якби їх стало більше", - написав капелан.

При цьому він підкреслив, що зовсім не хоче дискредитувати службу тилу Мінобоорни, а лише закликати волонтерів допомагати тим частинам, хто дійсно потребує.

"Цим постом не хочу забракувати службу тилового забезпечення МОУ - тил працює. Просто хочу закликати волонтерів рівномірно збалансувати допомогу фронту", - підсумував Холодов.

Під даним постом Холодова розгорнулася дискусія. У коментарях люди назвали інші бригади, яким також потрібна допомога: 40-а бригада тактичної авіації, 54-я механізована, 6-й батальйон "Збруч". 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ